Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Kijktip: Docu over de ontdekker van Zlatan op Fox Sports

De reden dat Ajax de laatste jaren zoveel goede Scandinavische voetballers heeft (gehad)? John Steen Olsen. De Deense scout haalde spelers als Christian Eriksen, Viktor Fischer, Jesper Grønkjær én Zlatan Ibrahimovic naar Amsterdam. Inmiddels klopt er met Kasper Dolberg weer een nieuwe ontdekking van hem op de deur.

13 januari 2016 - 15:22

Ajax TV vond het een mooi moment om de meesterscout, die een contract voor het leven heeft, te eren met een documentaire. De trailer hierboven belooft veel goeds. Vanaf woensdagavond is de gehele docu te zien op Fox Sports.

In ‘De man die Zlatan zag’ krijgen we te zien hoe Steen Olsen te werk gaat. Bovendien komen veel van zijn ontdekkingen aan het woord. Denk aan Zlatan, Fischer en Eriksen. De première is om 22.00 uur op Fox Sports 1. Daar wordt de documentaire van een uur nog een aantal keer herhaald.

In een voorproefje op het digitale thuis van Ajax vertelt Steen Olsen alvast een mooie anekdote over zijn relatie met Zlatan. “Ik heb een heel goede band met Zlatan. Dat hebben we altijd gehad. Toen hij bij Barcelona speelde, mocht hij van de club niet naar de uitreiking van de Zweedse Gouden Bal. Hij heeft toen de Zweedse bond gebeld en gezegd dat als hij zou winnen, er dan maar één persoon die ‘m mocht ophalen. Dat is John Steen Olsen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >