Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verhuist voor thuisduel met NAC naar Almere

Ok, bijzonder... De thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen NAC Breda wordt maandag niet gespeeld op De Toekomst, maar in het Yanmar Stadion. Inderdaad, dat is in Almere. Een vreemde samenloop van omstandigheden is hiervan de achterliggende reden.

19 januari 2016 - 11:02
UsershyraDesktopajax_dataimagescb1023df9d2f25298507dc330ad8598f_normal
We spelen Jong Ajax - NAC ook in Almere met Mats Seuntjens. © Pro Shots

We waren er al van op de hoogte dat er gedoe was met het aantal uitsupporters dat NAC mocht meenemen naar Amsterdam. Wat ons betreft kunnen dat er nooit te veel zijn, want met fans uit Breda kun je een goed feestje vieren. Bovendien verkoopt De Toekomst toch nooit uit.

Partijen als de gemeente en politie dachten hier anders over en gaven diverse opties: weinig uitfans mee of de wedstrijd afwerken in de Amsterdam Arena. Dit voorstel viel bij Ajax weer niet goed: het eerste speelt zaterdag thuis tegen Vitesse, terwijl Heracles Almelo dinsdag op bezoek komt en het gras groeit 's winters al nooit zo lekker.

Hoewel we geluiden opvingen dat de gemeente niet heel blij was met Almere als oplossing, is het toch voor elkaar gebokst. Jong Ajax, NAC Breda en 350 uitsupporters worden maandag 25 januari verwacht op het complex dat vroeger luisterde naar de prachtige naam Mitsubishi Forklift Stadion. NAC spreekt van een gastvrije ontvangst, maar er is wel sprake van een combi per auto of bus...

Onderaan de streep is het weer vrij maf dat er noodverbanden moeten worden gelegd. Amsterdam is sinds 1 januari namelijk ook pilotgemeente voor uitsupporters... En Amsterdam is alweer de derde pilotgemeente die dit jaar – en we zijn pas net begonnen – negatief in het nieuws komt.

We weten allemaal wat er in Kerkrade aan de hand is rondom Roda JC - Ajax en supporters van De Graafschap is voorgesteld om onderweg naar PSV-uit maar liefst drie keer (!!!) om te wisselen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >