Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huurling Ligeon heeft spijt van keuze voor Willem II

Met Lucas Andersen loopt het nu crescendo, maar de andere huurlingen beleven zware tijden bij Willem II. Ook Ruben Ligeon begon met hele andere verwachtingen aan zijn avontuur in Tilburg. De rechtsback heeft zelfs spijt van zijn keuze voor Willem II.

02 januari 2016 - 19:53
UsershyraDesktopajax_dataimagesed296282aa7ef965a7a2094196e11431_normal
Ligeon speelde wel oefenpotjes, maar amper om het echie. © Pro Shots

De 23-jarige Ligeon speelde nooit meer dan vijf wedstrijden per seizoen voor het eerste elftal van Ajax en werd vorig seizoen nog verhuurd aan NAC Breda. Inderdaad, de grote rivaal van Willem II... Hij komt sinds zijn pikante overstap alleen amper aan spelen toe.

Met de kennis van nu had hij liever een driejarig contract getekend bij FC Utrecht. “Helaas heb ik me door Ajax laten overtuigen om mijn contract met een jaar te verlengen. Ook omdat ik de deur nog niet helemaal dicht wilde gooien bij de club waar ik als kleine jongen begon,” vertelt Ligeon aan De Telegraaf.

Het gaat te ver om te stellen dat Ligeon diende als wisselgeld voor de transfer van Mitchell Dijks, maar het hielp Ajax wel mee om de linksachter definitief terug te halen naar de Amsterdam Arena. De rechtspoot kende een prima voorbereiding en speelde volop, totdat Willem II de clubloze Frank van der Struijk vastlegde. Laat Van der Struijk nou net een jongen van de club zijn...

“Van der Struijk tekende een contract en speelde twee dagen later. Opeens was ik niet goed genoeg en zat ik op de bank,” doet Ligeon zijn beklag. “Ik ben die reserverol nu wel zat. Ik hoop dat Ajax en Willem II willen meewerken, want ik wil naar een club met reële kans op speeltijd.”

Willem II zal het misschien best prima vinden als Ligeon vertrekt, de vraag is of Ajax er hetzelfde over denkt. Ricardo van Rhijn staat op het punt een transfer naar Galatasaray te maken en een echte stand-in is er niet. Ligeon diende voorheen als back-up van de vaste rechtsback, al leverde hem dat dus niet veel speeltijd op. Op belangrijke momenten leverde hij wel enkele degelijke prestaties.

Naast Ligeon beleven ook Frenkie de Jong, Lesly de Sa en Richairo Zivkovic lastige tijden bij de Tricolores. De Jong maakt vervroegd de overstap naar Jong Ajax, De Sa begint meestal op de bank en de kans is aanwezig dat Zivkovic er voorin een concurrent bij krijgt omdat Willem II niet van hem alleen op aan kan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >