Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huurling Andersen wil nog steeds slagen bij Ajax

Lucas Andersen (21) leeft dit seizoen op bij Willem II. De Deen is als linksbuiten de smaakmaker in de attractief spelende ploeg van trainer Jurgen Streppel.

10 januari 2016 - 11:56
UsershyraDesktopajax_dataimages8c0bc930a248ad952725e40b8a034eca_normal
Andersen tijdens een oefenduel met tongenbreker Gençlerbirliği. © Pro Shots

In de luxueuze lobby van het vijfsterrenhotel wil Lucas Andersen tussen avonddiner en fysiobehandeling best bijpraten met Ajax Life. Logisch, het gaat goed moet de behendige dribbelaar. De dubbende Deen is onder trainer Jurgen Streppel getransformeerd tot smaakmaker op de linkervleugel. 

“Ik zit goed in mijn vel en krijg hier veel vertrouwen. De trainer heeft een goede klik met de spelers. Hij gaat goed met mensen om en dat is voor mij belangrijk. Ik voel me vrij om te laten zien wat ik kan. Maar goed, dat was natuurlijk ook de insteek toen Ajax me aan Willem II verhuurde,” aldus Andersen.

Opbloeien in een attractief spelend Willem II of een fluitconcert ondergaan als Ajax een gezapige wedstrijd afleverde in de Arena. Het zijn twee verschillende werelden. “Als je veel zelfvertrouwen hebt, krijg je de echte sterkte. Dan zit je lekker in je vel en maak je bijna altijd de juiste keuzes.”

Was de stap van Aalborg BK naar Ajax achteraf dan te snel en te groot? “Nee,” zegt Andersen resoluut. “Als ik de keuze opnieuw moet maken, zou ik hetzelfde doen. Ik heb bij Ajax heel veel geleerd. Ik trainde er met goede spelers en trainers. Daardoor groei je snel als speler. Iedere voetballer heeft zijn eigen weg om het doel te bereiken en voor mij is Willem II de juiste tussenstap. Het is nu nog slechts een kwestie van tijd.”

Andersen, die zijn Ajaxcontract in maart met twee jaar verlengde tot 2018, moet volgens Marc Overmars in Tilburg de stap maken van talent naar volwassen speler. Daarna moet hij een onomstreden basisspeler worden in Ajax 1. 

Is dat realistisch? Hoewel hij in Tilburg linksvoor speelt, ziet hij zijn concurrentie bij Ajax op het middenveld. “Er zijn met Daley Sinkgraven, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek en Thulani Serero zes spelers voor drie plekken. Zeven, met mij. Sommige jongens moeten wel weggaan, wil ik terugkeren,” erkent hij. 

Veel wedstrijden van Ajax ziet hij dit seizoen niet. Zijn landgenoten houden hem op de hoogte, maar hij focust zich dit jaar meer dan ooit op zichzelf. Andersen heeft zelfs twee mental coaches. Een Deense en een Nederlandse. 

“Ik ben volledig met mezelf bezig en met wat ik dit seizoen moet doen. Ik wil de lijn van voor de winterstop doortrekken en mijn statistieken verdubbelen, zodat ik na de zomer bij Ajax of een andere club in de basis kom. Een nieuwe verhuurperiode zie ik namelijk niet meer zitten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >