Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Het stoerste jongetje van de klas

Spelers van het huidige Ajax worden soms neergezet als brave schooljongetjes. De directie van Ajax laat echter zien dat het bij de stoere jongens van de klas hoort.

31 januari 2016 - 19:56
UsershyraDesktopajax_dataimages1e0e56ea2b92ea874dda286badb11de8_normal
De geïmproviseerde goedkope werkjes scoren geen voldoendes. © Pro Shots

Door Frank Bussink

Dat ze in potentie de slimsten van de klas zijn, boeit ze niet. De directie heeft schijt aan alles wat wordt aangeraden. Waarom zouden ze ook luisteren naar studieadviseurs? Ze hebben adviseur Johan al keihard de deur gewezen. 

Het doet me denken aan mijn tijd op de middelbare school. Ik kan het me die tijd nog goed herinneren. Opdrachten stelde ik altijd zo veel en lang mogelijk uit. Lekker ballen op het pleintje, in het weekeinde op stap. Ik had toch helemaal geen tijd voor die werkstukken en boekverslagen? Ik had wel wat beters te doen. 

Tot het een dag voor de deadlines was. Toen moest alles nog even snel gebeuren. Via MSN een verslag van iemand op de kop tikken. Een paar woorden aanpassen, even met WordArt een andere voorkant maken en m’n eigen naam erop. Klaar. Je kent het.

Dat het cijfer uiteindelijk slechts een zesje bleek, maakte mij niet uit. Ik had wat ingeleverd en kon trots aan mijn ouders vertellen dat ik een voldoende had gehaald. Kortzichtig natuurlijk, want aan het einde van het jaar bleek dat zesje niet genoeg om de onvoldoendes op te halen. Vaak was het net genoeg om over te gaan naar het volgende jaar.

Ik had toch helemaal geen tijd voor die werkstukken en boekverslagen.

Wat Ajax in transferperiodes doet, is te vergelijken met mijn studieactiviteiten op de middelbare school. Veel uitstellen, middelmatige verslagen inleveren, maar uiteindelijk loopt het allemaal met een sisser af. Tot vorig jaar, want toen was PSV ineens de slimste van de klas. PSV dat in de jaren daarvoor nog het gepeste ventje was. Maar goed beleid zorgt ervoor dat de opdrachten nu wel voldoendes opleveren. In tegenstelling tot de geïmproviseerde goedkope werkjes van Ajax. 

Ook deze periode weer. Ergens eind vorig jaar was al wel duidelijk dat Ajax een nieuwe spits nodig had. Een goalgetter. Iemand die doelpunten maakt uit het niets, een actie in huis heeft en een wedstrijd open kan breken. Veel duidelijker kan een opdracht voor scholier Ajax niet zijn. Maar Ajax is een luie scholier en laat het nog maar even bezinken. Die opdracht blijft wel liggen. 1 februari is pas de deadline. 

Maar van uitstel komt afstel. Dat lijkt ook in dit geval zo te zijn. Ajax probeert van alles vlak voor de deadline. Alle contacten wordt gevraagd of ze nog een goede spits hebben. Wat er uiteindelijk komt, valt (hoogstwaarschijnlijk) tegen. Als er al iets komt, want vooralsnog is de opdracht nog steeds niet afgerond. En als je niets inlevert, dan staat er maar één cijfer te wachten: een dikke vette onvoldoende.

Goed, misschien lukt het Ajax alsnog om de opdracht op tijd in te leveren en er een mooi cijfer uit te slepen. Maar voorlopig heeft de docent nog niets ontvangen. Wellicht dat er nog iets komt, maar dat zal dan vast niet veel meer opleveren dan een zesje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >