Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Harde kern ADO biedt Bazoer excuses en bloemen aan

Na de club zelf heeft nu ook de harde kern van ADO Den Haag afstand genomen van de racistische geluiden op Midden-Noord richting Riechedly Bazoer. De Haagse supporters brachten de Ajacied een bloemetje met daarbij een excuusbrief.

23 januari 2016 - 10:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesf0346d415396a51764942d906d9a131a_normal
ADO Den Haag identificeerde tot nu toe 22 racistische supporters. © Pro Shots

De brief werd afgeleverd bij AT5 met het vriendelijke verzoek of de redactie langs wilde gaan bij Bazoer. De harde kern van ADO Den Haag biedt in de brief excuses aan voor de ‘supporters’ die zich van hun slechtste kant hebben laten zien. 

Een logisch, maar prima gebaar van de Haagse supporters. Want iedereen was het er wel over eens. De oerwoudgeluiden die afgelopen weekend te horen waren bij ADO Den Haag-Ajax waren van een bedroevend niveau en de daders moeten keihard worden aangepakt door wie dan ook.

Met dat laatste is ADO vanaf maandag druk bezig. De club identificeerde tot nu toe 22 daders. Deze personen worden met onmiddellijke ingang een lokaal stadionverbod voor onbepaalde tijd aangezegd tot het moment dat ze een definitieve strafoplegging van ADO Den Haag of de KNVB krijgen opgelegd. Het is voor hen verboden thuis- en uitwedstrijden van ADO Den Haag te bezoeken, zo staat te lezen op het digitale thuis van de club.

Overigens heeft Ajax zelf ook al aangifte gedaan tegen de racistische supporters. De Amsterdammers hopen dat de schuldige supporters niet alleen een stadionverbod krijgen, maar ook worden vervolgd in strafrechtelijke zin.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >