Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gudelj luistert niet naar kritiek van buitenaf

Kleurloos. Hemeltergend. Zaaddodend. Dat zijn de termen die supporters en journalisten bijna wekelijks bezigen om het spel van Ajax te beschrijven. De bloedeloze 0-0 tegen Heracles Almelo afgelopen dinsdag was het zoveelste voorbeeld van het stroeve spel van de Ajacieden. De kritiek lijkt Nemanja Gudelj echter niet zoveel te doen.

30 januari 2016 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimagese3fde21439446028722b7ed77d2286a5_normal
Volgens Gudelj moet Ajax in sommige gevallen eerder overschakelen naar plan B of C. © Pro Shots

De Serviër kwam in de winter over van AZ – waar hij afgelopen seizoen de grote man was met onder andere elf doelpunten. Bij Ajax speelt Gudelj in een meer dienende rol, al is hij dit seizoen met vier doelpunten en vijf assists toch ook direct betrokken bij negen doelpunten.

Dat het de laatste paar wedstrijden niet zo lekker loopt komt volgens Gudelj doordat Ajax vaak te lang vasthoudt aan plan A. De middenvelder vindt dat de ploeg in sommige wedstrijden eerder moet overschakelen naar plan B of C.

“We hebben het er na de wedstrijd tegen Heracles Almelo nog over gehad. We moeten soms eerder spelen zoals we dat in de laatste twintig minuten tegen Heracles hebben gedaan. Iets meer voor de tweede bal gaan rondom hun zestien en zo kansen creëren. Zo hebben we dinsdag ook de beste kansen gehad,” zegt de middenvelder tegen Ajax TV.

Bij een gele kaart tegen Roda JC is Gudelj geschorst voor de Klassieker

De kritiek op het fletse spel na het duel met Heracles Almelo was niet mals, maar het brengt Gudelj niet van zijn stuk. “Ik neem kritiek die van binnenuit komt echt serieus. Dat is opbouwende kritiek en daar hebben we wat aan. Kritiek van buitenaf luister ik niet veel naar.”

Bij de afwezigheid van Davy Klaassen – de aanvoerder kampt met een knieblessure – wees Frank De Boer onder andere Gudelj aan als een van de spelers die nu zijn verantwoordelijkheden moest nemen. Die rol wil hij niet forceren. 

“Leiding geven dat heb ik van nature. Dat heb ik laten zien bij NAC met achttien jaar. Bij AZ heb ik dat twee jaar gedaan. En nu ook bij Ajax. Ik vind niet dat ik me opeens anders moet gedragen nu Davy er niet is. Dat is voor mezelf en ook voor het team het beste.”

Gudelj verwacht dat Roda JC aankomende zondag net als Heracles Almelo zal loeren op de counter. Dat is voor hun een goede manier om een resultaat te boeken. Maar de Serviër moet in Kerkrade vooral oppassen dat hij niet tegen een gele kaart aanloopt. Met vier gele kaarten staat de middenvelder op scherp en na Roda JC staat de Klassieker op het programma.   

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >