Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Bazoer grootste Nederlandse talent, Zivko boven Riedewald'

De grootste talenten van het land? Die voetballen bij Ajax. Dat vinden wij tenminste. Maar wij zijn misschien wat bevooroordeeld, dus is het interessant om te kijken hoe ze er in het buitenland over denken. En wat blijkt: volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft Ajax inderdaad de grootste Nederlandse talenten onder contract staan.

28 januari 2016 - 11:14
UsershyraDesktopajax_dataimagese94e9b32545963d926e06c57c4129b80_normal
Als je kijkt naar dit seizoen zou je Riedewald boven Zivkovic verwachten. © Pro Shots

In de door de roze krant samengestelde top 50 van grootste talenten is Riechedly Bazoer de hoogstgeplaatste Nederlander. De middenvelder staat op plaats 21. “Het is Rijkaard, dertig jaar later,” schrijft Gazzetta over Bazoer.

“Hij is erg compleet: fysiek sterk, kan voor de verdediging spelen, maar weet hoe hij moet scoren.” Dan te bedenken dat wij met z’n allen vinden hij aan zijn scorend vermogen moet werken.

Richairo Zivkovic volgt op de 25ste plaats. Dat is bijzonder te noemen, omdat de door Ajax verhuurde spits bij Willem II niet speelt. Het is de Italianen niet ontgaan dat het dit seizoen niet lekker loopt. “Het gaat zo, zo bij Willem II,” staat bij Zivkovic.

Maar blijkbaar hebben zijn prestaties in eerdere jaren indruk gemaakt. “Hij kan doelpunten maken: scoorde vorig seizoen achttien doelpunten voor Jong Ajax. Hij is lang en dun, en een dandy,” wordt daar nog aan toegevoegd.

Bazoer en Zivkovic zijn ook gelijk de enige Nederlandse talenten die de top 50 hebben gehaald. Er is nog wel een eervolle vermelding voor Jairo Riedewald. Hij staat in het lijstje met spelers die net afvielen voor de top 50.

Oh ja, dan nog even voor de volledigheid: Kingsley Coman van Bayern München is volgens La Gazzetto dello Sport het grootste talent. Hij wordt geroemd om zijn snelheid, dribbels en techniek.

De volledige lijst, interactief en alles, is hier te vinden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >