Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Ghazi biedt supporters van Ajax zijn excuses aan

Anwar el Ghazi maakte zijn eerste doelpunt sinds oktober, maar kon niet voorkomen dat Ajax voor het eerst dit seizoen de koppositie uit handen gaf. De aanvaller biedt zijn excuses aan voor het falen tijdens Roda JC-uit. Al blijft de vraag waarom hij voor de tweede keer deze week de fans niet wilde bedanken.

31 januari 2016 - 19:27
UsershyraDesktopajax_dataimages218105eb831e2b3cf593fcb871a37012_normal
El Ghazi had er goed de pest in na de gelijkmaker. © Pro Shots

Ajax komt anno 2016 belabberd uit de startblokken, terwijl PSV een volle sprint heeft ingezet. Het is zelfs zo erg dat Ajax zijn voorsprong van drie punten binnen een paar dagen kwijtraakte en zelf in de achtervolging moet. El Ghazi heeft geen verklaring hoe dat nu toch kan.

“Goeie vraag, ik weet niet wat er met ons is. Dit kan nooit de bedoeling zijn. We horen hier vandaag te winnen, met alle respect voor Roda JC. We hebben wel vaak de bal, maar weinig kansen. Ik heb geen idee hoe dat kan, serieus niet,” aldus El Ghazi voor de camera van Fox Sports.

Of heeft hij wel een idee? “Ik denk dat we de bal achterin te veel rondspelen. Of we peren 'm naar voren, of we spelen de bal te lang rond. Dan wordt het lastig, als je het van tweede ballen moet hebben. Ik ben bereid om voor Ajax te vechten. We doen ons uiterste best, dat zie je aan alles. Of het soms anders oogt? Ik heb geen idee waarom.”

Wat resteert is uithuilen en opnieuw beginnen. “Ik baal er erg van dat we nu tweede staan, dat vreet aan me. De sfeer in de kleedkamer is niet best. We hebben gefaald vandaag. Ik bied iedereen die Ajax een warm hart toedraagt mijn excuses aan.”

De grote vraag is en blijft waarom El Ghazi het deze week tot twee keer toe niet kon opbrengen om de supporters te bedanken. Het was dinsdag tegen Heracles Almelo (0-0) al raak en in Kerkrade wilde de aanvaller kort na de 2-2 van Roda ook het liefst direct richting kleedkamer. Aanvoerder Davy Klaassen riep hem zondag tot de orde, waarna alsnog de gang naar het uitvak volgde.

De kreet van Klaassen kwam te laat voor Viktor Fischer en Thulani Serero, die het niet nodig vonden om met de rest van het team de 1000 meegereisde supporters te bedanken voor hun support.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >