Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit keer niet Tete, maar rechtszaak aangehouden

De rechtszaak met Kenny Tete in de hoofdrol heeft voor onbepaalde tijd vertraging opgelopen. De rechtsback van Ajax meldde zich woensdag bij de politierechter, waar zijn advocaat erop aandrong om getuigen te horen. Daarop werd besloten om de zaak aan te houden.

27 januari 2016 - 17:37
UsershyraDesktopajax_dataimagese9fc0c2d95c8450ec54230c2ef38d4d5_normal
Tete werd dinsdag nog geopereerd aan zijn afgescheurde enkelband. © Pro Shots

Tete moest zich verantwoorden bij de politierechter omdat hij zich in de nacht van 5 op 6 december, kort na Ajax - sc Heerenveen, op het Leidseplein zou hebben verzet bij zijn aanhouding. De Ajacied wordt ervan verdacht dat hij zich losrukte en zou een agent bij de nek hebben gepakt, met een schaafwond als gevolg.

Ook zou hij diezelfde agent hebben beledigd. “Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer,” luidt de belediging die hij zou hebben geuit. Tete ontkent deze uitspraken op zijn beurt. Wie weet kunnen de drie getuigen, die nog niet door de politie zijn gehoord, nieuw licht op de zaak werpen.

Het Openbaar Ministerie vindt het prima om getuigen aan het woord te laten, maar voerde wel aan dat een agent met ambtseed een duidelijke verklaring heeft afgelegd over het agressieve gedrag van Tete. “Het is heel vervelend wat er is gebeurd, maar het is allemaal opgeblazen. Ik heb niemand geslagen,” ontkende Tete de diverse verwijten. De vertraging bedraagt minstens enkele weken.

Meer details lees je bij het Algemeen Dagblad.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >