Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De kwestie-Boilesen wordt een treurig verhaal

Oh ja, die hebben we ook nog. Je hoopt in de winterstop op een bericht dat Nicolai Boilesen dan toch is verkocht. Dat is ook maar gewoon het beste voor club en speler. Ajax hoeft dan geen salaris meer te betalen en Boilesen kan weer foebele. Dit is ook niets...

12 januari 2016 - 09:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesbeefa43aeca9e7a4d958b6a7059f9c6a_normal
Er was een tijd dat De Boer veel vertrouwen had in Boilesen. © Pro Shots

De raad van commissarissen stelt als voorwaarde voor het aantrekken van een nieuwe spits dat er eerst spelers worden verkocht. Ricardo van Rhijn stond op de nominatie om naar Galatasaray te vertrekken, maar het zou ook fijn zijn wanneer Ajax jongens als Boilesen en Lerin Duarte weet te slijten.

Boilesen en Duarte speelden dit seizoen nog geen minuut voor Jong Ajax. Over Boilesen sprak Frank de Boer een veto uit. Tenminste, dat vertelt Jaap Stam aan De Telegraaf. “Hij mag bij ons niet spelen, dat heeft Frank zelf aangegeven,” aldus Stam. “Ik vind dat jammer. Op zijn inzet valt niets aan te merken en hij helpt de jonge jongens, die dat prettig vinden.”

Het gekke is dat Boilesen vorig seizoen – ondanks meer slechte dan goede wedstrijden – boven alle twijfel was verheven en zelfs enige tijd de aanvoerdersband droeg omdat Davy Klaassen er nog niet klaar voor zou zijn. Maar toen ging het mis... En het probleem is dat de lezingen van de club en kamp-Boilesen nogal uiteen lopen.

Vanuit Ajax klinken geluiden dat Boilesen een flinke salarisverhoging eiste, in het Deens horen we dat Boilesen al had besloten te vertrekken en dat welke aanbieding dan ook van Ajax er allang niet meer toe deed. Ondertussen zijn we een klein jaar verder en heeft de kwestie voor Boilesen een stuk slechter uitgepakt, Ajax staat bovenaan met de minste doelpunten tegen. De 23-jarige staat nog tot de zomer op de loonlijst.

Als de international zo standvastig is en graag wil vertrekken, zou je denken dat een overstap naar een grote competitie zo gepiept is. Niet in de laatste plaats omdat Boilesen zelf aangaf dat hij hier klaar voor was, al claimde hij daarna dat zijn opmerkingen in de Deense pers verkeerd zouden zijn vertaald. Behalve dat de kop boven het verhaal als volgt luidde: 'Bij Ajax blijven of...?' En later verklaarde de linksback klaar te zijn voor 'het grote werk'.

Er was ook heus wel interesse vanuit de grote competities. Genoa werd zelfs concreet, Crystal Palace zou zich afgelopen zomer ook gemeld hebben. Tot een transfer kwam het niet. Schrijver Auke Kok heeft daar wel een verklaring voor. Het gaat mis bij de begeleiding van Boilesen, vermoedt Kok, die wijst op de rol van vader Kenny. Vader Kenny is tevens zaakwaarnemer.

Kok schreef in zijn boek 'Tussen Godenzonen' dat Boilesen na een wedstrijdje of tien in het eerste van Ajax salarisverhoging eiste omdat er belangstelling van andere clubs zou zijn. De Boer lachte het nog net niet uit en stuurde hem weg uit zijn kantoor. En nu is er opnieuw discussie of Boilesen nou een topsalaris wilde verdienen in ruil voor verlenging van zijn contract bij Ajax...

“We weten wat spelers zo ongeveer bij Ajax verdienen, dat weten jongens ook van elkaar. Als je een superseizoen hebt gedraaid, kun je het nog proberen dat (veel geld, red.) te vragen. Maar als je een slecht seizoen hebt gehad, mag je God op je blote knieën danken dat we zo'n aanbieding doen.”

Die woorden sprak De Boer in de zomer, kort nadat Ajax met Mitchell Dijks een vervanger had gehaald. Ook hij stipte de slechte begeleiding van Boilesen aan. De trainer vond het te laat voor excuses uit de mond van Boilesen en melde dat-ie geen minuut meer zou spelen. Dit blijkt niet alleen te gelden bij het eerste elftal, maar zelfs voor Jong Ajax.

Dan moet je het toch flink verbruid hebben...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >