Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer ziet het liefst Nederlandse spits komen in de winter

Frank de Boer wil er een spits bij voor de tweede seizoenhelft, zoveel was al duidelijk. Volgens de trainer is een nieuwe aanvalsleider een must, mocht Ajax voor de titel willen gaan. De Boer ziet het liefst een Nederlandse aanvalsleider naar Amsterdam komen.

09 januari 2016 - 13:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesfccd88400df5b23174cb839488fba8b8_normal
Voorlopig heeft Milik nog weinig concurrenten in de spits. © Pro Shots

Volgens de trainer staan er genoeg niet-Nederlandse spelers op het spitsenlijstje van technisch directeur Marc Overmars. “Buitenlanders komen er genoeg voorbij. Dat ziet er vaak leuk uit, maar wie geeft mij de garantie dat een 21-jarige aanvaller uit Zuid-Amerika direct een toegevoegde waarde is voor Ajax?,” zegt De Boer onder andere tegen Ajax Life.

Goed voorbeeld daarvan is misschien wel Yaya Sanogo. De huurling van Arsenal kwam in de zomer naar Amsterdam en moest de concurrentie aangaan met Arek Milik. Zover is het echter niet gekomen. De eerste competitiehelft kampte de aanvaller met veel blessures en de keren dat de Fransman mocht spelen maakte hij op zijn zachts gezegd geen grote indruk.

“Sanogo is geen eerste optie en ook niet nummer twee,” zegt De Boer. Wie dat wel is? “We waren in de zomer dichtbij de aankoop van Jermain Lens. Dat is nog steeds een optie voor ons, dat lijkt me wel.”

“Ik wilde dit seizoen het liefst een Nederlander in de punt van de aanval,” vervolgt de trainer. "Klaas-Jan Huntelaar was er helaas nog niet klaar voor. Maar het liefst wil ik een leider in de groep, die uitleg kan geven aan de jonge gasten.”

Is Bas Dost dan misschien een optie? “Ook die zou bij ons passen. Maar dat zijn vaak onbetaalbare opties. Vijf ton bruto of 1.5 miljoen netto. Over zulke verschillen heb je het dan.”

Overigens kregen Marc Overmars en De Boer te horen dat er eerst spelers verkocht moeten worden. Het liefst twee. De Boer schat de kans dat hij een nieuwe spits kan begroeten in deze transferperiode in op fifty-fifty. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >