Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer wil wel eens soepel uit herstartblokken schieten

De statistieken zijn best goed. Ajax is deze eeuw ongeslagen als het gaat om de eerste wedstrijd na de winterstop. Maar we herinneren ons een moeizaam gewonnen klassieker en een zware pot tegen FC Groningen. Frank de Boer hoopt dat de Ajacieden in 2016 beter uit de herstartblokken schieten.

15 januari 2016 - 15:37
UsershyraDesktopajax_dataimages583db2cc54d3993713cf255e4d213f35_normal
Hopelijk heeft De Boer tegen ADO weinig om zich druk te maken. © Pro Shots

Er dient zich voor Ajax direct een belangrijke speelronde aan. Een bezoek aan ADO Den Haag is zo'n typische 'valkuilwedstrijd' en de belangrijkste titelrivalen, PSV en Feyenoord, spelen tegen elkaar. Winst betekent dus sowieso het doen van goede zaken.

De Boer weet echter ook dat Ajax zijn borst kan natmaken. “Voor ADO is dit de wedstrijd van het jaar, je hoeft alleen maar de interviews te lezen. Zondag om 12.30 uur is het oorlog. Daar hebben we onze spelers ook op voorbereid. Ze kunnen niet verrast zijn,” aldus de trainer.

De Boer vindt het voor Ajax Life moeilijk te voorspellen of Ajax dit keer goed uit zijn winterslaap komt. “Je kunt kijken naar de trainingen. Die van vrijdag was niet top, die van woensdag wel. De 'basisspelers' trainden die dag en dat was een supertraining. Daarna een vrije dag en dan is het toch vaak minder.”

“De spelers staan er goed voor en hebben er veel zin in, ik ga uit van het positieve. Het is moeilijk tastbaar. Of ze de vorige keren ook zin hadden om weer te spelen? Ja, ook dat. We weten allemaal wat ons te wachten staat. De spelers moeten zich goed voorbereiden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >