Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer wil niet te dramatisch doen over saai Ajax

Ajax heeft al het hele seizoen de koppositie in handen. Nog wel, ben je geneigd om eraan toe te voegen. Het spel valt de eerste drie wedstrijden van het nieuwe jaar vies tegen en PSV hijgt inmiddels in de nek. Toch wil Frank de Boer niet te dramatisch doen.

29 januari 2016 - 16:06
UsershyraDesktopajax_dataimages0a7167fdfd7120ddab5923343b081402_normal
De trainer vindt niet alle kritiek op Ajax compleet terecht. © Pro Shots

Het zijn zomaar wat tekenen aan de wand: De Boer wordt al tijden niet meer toegezongen, op een doorsnee-dinsdag blijven veel stoelen in de Amsterdam Arena leeg en eigenlijk gaat niemand nog zitten voor een wedstrijdje van Ajax in de hoop op een leuke avond.

De trainer vindt het negativisme rond de club wat overdreven. Er klinkt te veel kritiek vanaf de tribunes en in de media, luidt zijn mening. “Ik heb tegen Heracles Almelo iets van zes kansen gezien en ik denk dat veel andere clubs blij zijn met dit aantal,” aldus De Boer.

Hij valt vervolgens toch wel een beetje uit tegen de verslaggever van de NOS. “Misschien is een pass die niet aankomt in jullie ogen geen kans, maar als die bal goed is, sta je oog in oog met de keeper. Die kans voor Heracles laten jullie wel zien, maar bij ons worden dat waarschijnlijk geen kansen genoemd.”

De Boer vermoedt dat Feyenoord of PSV niet veel meer zou hebben gecreëerd tegen het compact spelende Heracles, al geeft hij ook toe dat er meer mag worden verwacht. “De trainer van Heracles zei dat we een onderwicht hadden, of niet? Als een ploeg goed georganiseerd speelt, zul je zien dat ook andere teams niet tot heel veel kansen komen. Maar uiteindelijk willen we meer creëren, laat dat heel duidelijk zijn.”

“We hebben de meeste goals voor. En ik hoor niemand over PSV dat ze zo weinig goals maken. Ik heb de wedstrijd tegen Excelsior niet gezien, maar ik hoorde dat PSV na de 0-1 alleen maar achteruit heeft gelopen. Het is maar waar je naar wilt kijken, ik leg dat naast me neer.”

Helaas had tijdens de persconferentie geen van de aanwezigen, onder wie Ajax Life, de scherpte om te wijzen op het aantal gemaakt doelpunten door Ajax en PSV. De Ajacieden scoorden weliswaar 47 keer, maar PSV staat al op 51. Anders gezegd: wat De Boer zei klopte niet, maar hij kwam ermee weg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >