Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vindt het knap dat Bazoer overal rustig onder blijft

Het ging na ADO - Ajax voornamelijk over de oerwoudgeluiden richting Riechedly Bazoer. ADO Den Haag keurt het gedrag van de eigen aanhang keihard af en zegt goede hoop te hebben daders te kunnen achterhalen. Frank de Boer kwam er tijdens zijn perspraatje ook op terug.

17 januari 2016 - 16:04
UsershyraDesktopajax_dataimages8a012462b3db2f174ccc6e7ebd52f10c_normal
De Boer is blij dat zijn spelers zich niet lieten provoceren. © Pro Shots

De Boer tikte zijn assistent Hennie Spijkerman maar even aan. Of hij het wel goed had gehoord? Oerwoudgeluiden? Terwijl er een eigen (donkere) Haagse speler (Ruben Schaken) in duel was met Bazoer?

“Van tevoren hadden we afgesproken dat we ons niet zouden laten intimideren. Ik moet Riechedly een compliment maken. Hij is gewoon zijn ding blijven doen. Daarin heeft hij echt stappen gemaakt. Twee jaar geleden zou hij zo maar rood gepakt kunnen hebben. Hij weet zich te beperken tot datgene waarvoor hij in het veld staat en dat liet hij vandaag bij vlagen zien.”

ADO Den Haag probeerde de fanatiekere fans meerdere keren tot zwijgen te brengen via de stadionspeaker. De club liet na afloop niet alleen weten dat het de KNVB-richtlijnen heeft gevolgd, maar ook over de geschikte technische middelen beschikt om straks tot een dadergerichte aanpak te komen.   

De Boer wenste op voorhand al dat zijn spelers zouden spreken met hun voeten. De vraag is echter hoe dit soort zaken uit de stadions te verbannen? “Uiteindelijk moeten wij hier als spelers niet over beslissen. Wel een clubdirectie, scheidsrechter of de KNVB. Wij moeten met voetbal bezig zijn, maar dat we dit niet kunnen en mogen accepteren, lijkt me duidelijk.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >