Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer over eis rvc: 'Liefst twee spelers weg, dan een spits'

Als er al een nieuwe spits komt, moet er eerst een speler worden verkocht. En het liefst twee. Die woorden sprak Frank de Boer vrijdag tijdens zijn persgesprek in Belek. Ajax handhaaft het standpunt dat het afgelopen zomer al innam, maar een beetje vreemd is het wel om dat er een miljoenmiljard op de bank staat.

08 januari 2016 - 13:46
UsershyraDesktopajax_dataimagese2ea707ae2a73c9ed79401e67faf23cc_normal
De Boer heeft niet het gehoopte nieuws op transfervlak. © Pro Shots

Ajax is al een jaar of twee op zoek naar de ideale nummer negen. Kolbeinn Sigthórsson was dat al niet, maar toen het niet lukte om te verkopen werd zijn contract verlengd. En toen hij uiteindelijk werd verkocht aan FC Nantes, was ook dat nog niet genoeg om de markt op te gaan.

Ajax voegde wel Yaya Sanogo aan de selectie toe, maar het avontuur met de Franse huurling dreigt op een grote mislukking uit te lopen. Een extra spits zou Ajax goed kunnen gebruiken in de strijd om de landstitel, maar of die er komt? Dat is nog maar de vraag, afgaande op de woorden van De Boer.

“Volgens het beleid van Ajax moet er eerst worden verkocht. Het liefst twee spelers. Ik denk dat de kans op een nieuwe spits fifty-fifty is. Dat percentage neemt niet toe of af, er is een vast beleid. De rvc wil elk jaar break-even draaien en niet altijd de kosten voor de baten uit. Marc wil ook heel graag, maar wordt ook wel eens geremd door het beleid. Hij moet verantwoording afleggen aan de rvc,” sprak de trainer in het bijzijn van Ajax Life.

Het motief voor dit beleid moet dus niet direct bij Marc Overmars of De Boer worden gelegd, maar bij de raad van commissarissen. De rvc – het hoogste orgaan van de club – verlangt van directeur spelerszaken Overmars dat de financiële huishouding bij Ajax netjes op orde blijft.

De Boer vervolgt: “De rvc volgt het beleid van Ajax, de balans moet goed zijn. Daardoor zijn we nu een gezonde club. We gaan niet boven onze stand leven, terwijl we wel geld hebben. We willen niet in dezelfde valkuil stappen als zes jaar geleden. Dat is het goed recht van de rvc natuurlijk.”

“Uiteindelijk gaat het erom: wat heb je nodig, kun je dankzij iemand kampioen worden? Soms moet je risico durven nemen. Als wij, Marc en ik, die overtuiging hebben, moeten we dat weten over te brengen. Dat moet de rvc uiteindelijk accepteren, want wij zijn de voetbalkenners.”

Spelers die op de nominatie staan om te vertrekken zijn Nicolai Boilesen, Lerin Duarte en Ricardo van Rhijn. Het wil alleen nog niet echt lukken om dit trio te slijten, al is er voor de rechtsback interesse van Galatasaray.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >