Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer laat Van Rhijn opnieuw buiten de selectie

Voor de winterstop zat Ricardo van Rhijn over het algemeen op de bank, tijdens Ajax - Vitesse behoort hij voor de tweede keer op rij niet bij de selectie. Wat is er aan de hand? Frank de Boer houdt het simpel. “Ik moet keuzes maken.”

22 januari 2016 - 14:30
UsershyraDesktopajax_dataimages2e51ee712032896d680299e61de6da0b_normal
Ook Van Rhijn lijkt op een zijspoor te belanden bij Ajax. © Pro Shots

Het had weinig gescheeld of Van Rhijn was niet langer speler van Ajax, maar eigendom van Galatasaray. De Turkse club besloot uiteindelijk Martin Linnes los te weken bij Molde FK en contacten in Amsterdam te laten voor wat ze zijn.

Heeft dit soms te maken met het wederom passeren van Van Rhijn? “Je maakt keuzes. Ik kijk naar trainingen en op dit moment gaat mijn voorkeur naar Mike van der Hoorn en Nick Viergever. Zo is het nou eenmaal,” geeft De Boer aan tegenover Ajax Life.

“Of het met een transfer te maken heeft? Helemaal niet. Ik heb het liefst twee verdedigers, twee middenvelders, twee aanvallers en een doelman op de bank zitten. Dat heb ik al eens uitgelegd aan mijn verdedigers, onder wie John Heitinga. Ik zei: jullie zijn met z'n vieren, maar ik kan er maar twee meenemen.”

De Boer laat het onder meer van pijntjes bij de basisspelers afhangen wie hij precies op de bank zet.  En wie moet Kenny Tete vervangen als er iets gebeurt? “Joël Veltman. Dat ging in het verleden wel eens fout tegen Vitesse, maar daar heeft-ie vast van geleerd. Viergever kan links centraal achterin spelen en je weet ook dat je met Van der Hoorn eventueel nog een stormram hebt.”

Van der Hoorn is vooral de aangewezen stormram omdat het nog maar de vraag is of Yaya Sanogo ooit honderd procent fit wordt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >