Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer hecht waarde aan zege: 'Ajax klaar voor hervatting'

Frank de Boer constateerde na de 3-1-zege op Hamburger SV dat zijn ploeg klaar lijkt te zijn voor de tweede seizoenshelft. Over de wedstrijd zelf was hij op een afwachtend begin en een nonchalant slot eigenlijk ook best tevreden. “Dit was geen misselijke tegenstander.”

10 januari 2016 - 09:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesfc2f9cae0472198be1a9129de5dffc04_normal
De Boer hecht waarde aan de zege op Hamburger SV. © Pro Shots

De Boer had op de perfecte grasmat van de Gloria Sports Arena in Belek vooral goede en enkele minder goede dingen bij zijn elftal gezien. Zo belandden de vleugelspelers geregeld in een-tegen-een-situaties. “Daar hebben we het deze week over gehad. Amin is een jongen met veel dreiging, dan moeten wij zorgen dat hij in die situatie komt. Dat gebeurde een paar keer goed.”

Het trainingsprogramma van deze week was afgestemd op de wedstrijd tegen Hamburger SV. Daarin stelde De Boer zijn basiselftal op. Op het middenveld ontbrak aanvoerder Davy Klaassen wegens knieklachten. Of hij er tegen ADO-uit bij is, kon De Boer niet bevestigen. “Dat is even afwachten. Hij had er tijdens een interlandperiode ook last van en toen trok het na een paar dagen weer weg.”

De oefenmeester hechtte waarde aan de zege. “Dit was geen misselijke tegenstander. Zij konden het fysiek goed volhouden. Ik vond ons in het begin te afwachtend en op het eind te nonchalant. Terwijl we ze toen helemaal stuk hadden kunnen spelen, kregen we een tegentreffer. Ik denk dat we wel klaar zijn voor de tweede seizoenshelft.”

Hij was ook tevreden over Daley Sinkgraven die voor het eerst sinds lange tijd weer in actie kwam. “Hij hield het goed vol. Dit was een wedstrijd met een hoge intensiteit op een fantastisch en heel snel veld. Hij moet nu gewoon weer ritme krijgen.”

Met de afsluitende oefenwedstrijd kwam er ook een einde aan het trainingskamp. Ajax vliegt zondagmiddag terug naar Amsterdam. De reserves hebben nog een training gepland staan, de basisploeg van vanavond blijft binnen.

Op maandag en donderdag zijn de spelers vrij, zodat de technische staf nog een kleine week heeft om de ploeg optimaal te prepareren voor het uitduel met ADO Den Haag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >