Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer en Gudelj voelen zich fijn in nieuwe kleedkamer

De nieuwe, brede trap naar het veld springt het meest in het oog. Maar de echte voorbereidingen vinden achter de schermen plaats, sinds zaterdag in een volledig nieuwe kleedkamer. De eerste kennismaking is Frank de Boer en Nemanja Gudelj goed bevallen.

24 januari 2016 - 19:24
UsershyraDesktopajax_dataimages87734a37384ef201e111815057d9d6c6_normal
De nieuwe, verbrede trap was het wachten meer dan waard. © Pro Shots

Zoals wel vaker de laatste jaren wordt de winterstop door de Amsterdam Arena benut om de infrastructuur verder te verbeteren. Anno 2016 was het kleedkamergebied aan de beurt. Het is allemaal een stuk groter en ruimer geworden, inclusief heuse 'warming up rooms' voor beide partijen.

“We zijn vrijdagmiddag na de lunch met de hele selectie naar de Arena gegaan om te zien hoe het is geworden. En om te kijken waar de wc's en douches zich nu bevinden. Net als de trainerskamer,” vertelt Frank de Boer aan Ajax Life.

Er ging wel degelijk een diepere gedachte schuil achter de korte rondleiding. De Boer: “Dan zit je een paar uur voor de aftrap van Ajax - Vitesse tenminste niet van: oh, wat mooi, maar waar vind ik nu de fysioruimte? Dankzij het bezoek was niemand in de voorbereiding op de wedstrijd meer verrast.”

“Ik vind het fijner,” deelt Gudelj zijn indruk over het nieuwe kleedlokaal. “Het lijkt een beetje op de kleedkamer van De Toekomst, alleen in een iets andere kleur. Die is ook vierkant. Deze is ovaal en een stuk groter. Door de ovale vorm kunnen we elkaar allemaal aankijken en we hebben faciliteiten als een krachthonk en een kunstgrasveldje, alles om ons optimaal voor te bereiden.”

Dat kunstgrasveldje wordt ook wel de 'warming up room' genoemd, waar de spieren alvast even kunnen worden opgewarmd voordat het veld wordt betreden. Gudelj: “Ik heb mijn eigen, rustige voorbereiding. Ik luister muziek, ontspan me en ben een beetje aan het rekken om mijn benen 'warm te zetten'. Meestal trap ik een balletje tegen de muur of zo.”

Klik hier voor onze foto's van het nieuwe kleedkamergebied. Platen van de kleedkamer van Ajax zijn exclusief van de club en vind je hier.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >