Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: ‘El Ghazi dreigender en gevaarlijker dan Milik’

Arek Milik beleefde een lastige middag in Den Haag. De Poolse spits kwam zelf niet tot scoren en werd vervangen door Anwar el Ghazi, die de rol als diepste aanvaller volgens Frank de Boer ook nog eens beter invulde. Milik: “Ik moet scherper zijn, vaker om de bal vragen.”

17 januari 2016 - 18:45
UsershyraDesktopajax_dataimages0d13b0b9965c799a211661376fd926fd_normal
Milik was in Den Haag zo goed als onzichtbaar. © Pro Shots

Was De Boer nog redelijk tevreden over de eerste helft, na de Haagse thee zag hij een ander elftal spelen. “We maakten veel verkeerde keuzes aan de bal. Daardoor kwamen we steeds in de omschakeling terecht en konden we ons spelletje niet meer spelen. Dan krijg je dit soort taferelen met hachelijke momenten in ons strafschopgebied. De bal hoeft maar een keer goed te vallen…Anderzijds verzuimden wij in de slotfase uit te lopen naar 2-0 en 3-0."

De Boer was tegenover Ajax Life kritisch op Milik en had juist lovende woorden voor zijn vervanger El Ghazi. “Op de momenten dat zij in de tweede helft va banque spelen, moet Arek meer als een aanspeelpunt fungeren. Dat heeft hij te weinig gedaan. Weten wanneer je een bal moet doorkoppen of aannemen. In dat opzicht liet Anwar in de tien minuten meer zien. Hij was dreigender en beter als aanspeelpunt.”

Milik erkende dat hij in het Kyocera Stadion vrij onzichtbaar was. De Pool baalde zelf dan ook behoorlijk. “Wat moet ik zeggen…Dit was voor ons als team en voor mij persoonlijk een lastige wedstrijd. Gelukkig hebben we gewonnen, dat is het belangrijkste,” meldde hij Ajax Life.

De international – tegen Hamburger SV nog goed voor twee treffers – had moeite de juiste woorden te vinden. “Als ploeg wilden we voetballen, maar ik kreeg weinig ballen. Ik zocht de vrije ruimte tussen de linies en in de diepte, maar die was er niet. Ik kan veel beter spelen dan ik vandaag liet zien. Ik moet meer gefocust zijn, scherper worden en vaker om de bal vragen.”

De schandalige oerwoudgeluiden had Milik gehoord. “Ja. Ik wil er niet al te veel over zeggen. Iedereen vindt dit schandalig. Ik ook, maar wat kunnen wij hier als spelers aan doen? Natuurlijk mogen we dit niet accepteren. Riechedly vond ik er trouwens goed mee omgaan. Hij is mentaal erg sterk.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >