Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen houdt zelfs Haagse ooievaar van scoren af

Jasper Cillessen hield op bezoek bij ADO alweer voor de negende keer dit seizoen zijn doel schoon. De keeper beleefde een heftige middag in Den Haag en moest naderhand misschien wel naar de paracetamol grijpen. Zelfs voor de aftrap verrichtte de doelman al een redding.

18 januari 2016 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages46f885df294bfb8d8cb7baa679705160_normal
Cillessen moest opgelapt worden na een tik tegen zijn gezicht. © Pro Shots

We weten allemaal dat ADO en Ajax elkaar niet zo heel lekker liggen. Daar komt bij dat ook in Den Haag van tevoren een mascotte over het veld holt. Mascottes halen nog wel eens fratsen uit, maar op een middag als deze zit je daar als Ajacied niet zo op te wachten.

De hilariteit op de tribunes was groot toen Storky – zo heet het beest op de rug van Lex Immers – zich ophield in de buurt van het doel waar Cillessen zich opwarmde door wat voorzetten te vangen. De mascotte zag een verdwaalde bal liggen en probeerde die in het doel te schieten

De Ajaxkeeper hoefde weinig moeite te doen om de halfbakken poging ongedaan te maken. Wie weet dat Mike Havenaar zich ophield in het pak, want in de tweede helft bracht Cillessen met hetzelfde gemak redding op een kopbal van de spits van ADO.

Het leuke aan het hele verhaal is dat er beelden beschikbaar zijn van de doelpoging van Storky plus 'redding' van Cillessen. Valt er op basis van ADO - Ajax tenminste ook nog iets te lachen. De video is van AT5-verslaggever @javans73.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >