Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen baalt dat het steeds over zijn salariseisen gaat

Nicolai Boilesen is geen geldwolf, aldus Nicolai Boilesen zelf. De linksback in ballingschap voelt zich geroepen te reageren op berichtgeving in de Nederlandse pers. Ajax geeft als reden voor het stuklopen van de relatie 'salariseisen' op, Boilesen meldt dat er nooit over geld is gesproken.

18 januari 2016 - 14:02
UsershyraDesktopajax_dataimages704b31e2897c662a20b5b82328d63494_normal
De soap rondom Boilesen kent weer een nieuwe aflevering. © Pro Shots

Hoe heeft het in godsnaam zo fout kunnen lopen tussen Ajax en Boilesen? Dat is de vraag die velen stellen nu de verdediger slechts nog mag meetrainen met Jong Ajax, zonder ook maar enig uitzicht op speelminuten. Frank de Boer heeft dat de technische staf van het tweede opgedragen.

Het spreekt niet in het voordeel van Boilesen dat hij na een wedstrijdje of tien namens Ajax al om salarisverhoging vroeg. En het spreekt ook niet in zijn voordeel dat hij meende klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging, liefst in een van de grote Europese competities, terwijl de ene na de andere rechtsvoor hem voorbij liep.

Om het verhaal nog gekker te maken: Boilesen was vorig seizoen een tijdje aanvoerder en werd door De Boer genoemd als een van de sterkhouders richting het nieuwe (huidige) seizoen. Plots knapte er iets. De trainer wijst er nu regelmatig op dat zijn entourage hem niet goed begeleidt en verwijt Boilesen een gebrek aan zelfkritiek.

Boilesen is het op zijn beurt weer niet eens met de geluiden die in Amsterdam worden geventileerd. Hij doet zijn kant van het verhaal via de Deense pers. “Ik ben uit het eerste elftal gezet. Ik mag niet eens meer ontbijten met mijn ploeggenoten. Wat het eerste elftal van Ajax betreft besta ik niet meer. Dat is voor mij een bittere pil om te slikken,” aldus de banneling tegenover Ekstra Bladet.

“Er wordt een compleet verkeerd beeld van mij geschetst in de media. Het is gewoon niet waar dat geld voor mij op de eerste plaats staat. Toen ik dit contract ondertekende bij Ajax, was het mij meer dan duidelijk waar ik aan begon. Ik heb mijn sportieve ambities altijd op de eerste plaats gezet.”

“Ik heb alleen aangegeven dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Ik wil iets nieuws proberen. Na het winnen van vier landstitels in 5,5 jaar tijd, leek mij het juiste moment hiervoor aangebroken. Nogmaals, geld vormt voor mij geen motivatie. Daar ben ik verder ook helemaal niet mee bezig.”

Boilesen is blij met de positieve woorden die Jaap Stam vorige week sprak. De trainer van Jong Ajax vertelde dat zijn jonge spelersgroep blij is met de aanwezigheid van Boilesen. “Het doet me goed dat Jaap een compliment uitdeelde voor mijn houding, terwijl ik niet eens wedstrijden mag spelen. Het zou ook raar zijn als hij iets te klagen had. Ik meld me iedere dag bij Ajax om er weer het beste van te maken.”

Het steekt Boilesen verder dat ook het stuklopen van zijn overgang naar Genoa wordt afgedaan als een geldkwestie. Wij kunnen ons vanuit Ajax eerlijk gezegd alleen herinneren dat het afketsen van de transfer werd gemeld, zonder verdere mededelingen. Maar goed, bij Boilesen bestaat duidelijk een ander beeld. Vandaar dat hij het nodig vindt om te reageren. En toch serveert Ajax hem niet zomaar af. Net alsof Marc Overmars erop zit te wachten een halfjaar lang een vorstelijk salaris – alle voetballers verdienen bovengemiddeld – te betalen terwijl club en speler liever uit elkaar gaan.

De winterstop biedt Boilesen een nieuwe kans op ontsnapping. Hij wordt de laatste dagen steeds gelinkt aan Wolverhampton Wanderers. De Wolves zijn slechts middenmoter in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Boilesen: “Ik wil niet op speculaties reageren. Als er deze winter niets gebeurt, kijk ik in de zomer verder. Het belangrijkste is dat ik rustig blijf en niet in paniek bij een nieuwe club teken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >