Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Belek dag 1: Debuteren in een rondo

Kasper Dolberg trainde maandagavond voor het eerst met de A-selectie mee. De Deense aanvaller kwam als laatste uit de spelersbus om vervolgens als eerste in het midden van de rondo plaats te nemen.

04 januari 2016 - 20:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesed86774d660552d49f9517092b3d5a7f_normal
Niets komt tussen Dolberg en de bal. © Pro Shots

Als de training er na ruim anderhalf uur op zit, informeert Jasper Cillessen in welke taal het Deense talent zijn eerste interview straks aan het eigen clubkanaal gaat geven. Engels lijkt de voorkeur te genieten. Cillessen knikt instemmend en zegt terloops dat het Nederlands daarna wel komt.

Hoewel de eerste training tot vier keer toe werd onderbroken – de lichtinstallatie viel uit door kortsluiting – kregen de aanwezige toeschouwers op het veld van het vijfsterrenresort Cornelia Diamond een behoorlijke eerste indruk van de aanvaller die mogelijk de toekomstige spits van het eerste elftal kan worden.

Dolberg sprak tijdens zijn debuut voornamelijk met zijn voeten. In de rondo toonde hij voetbalintelligentie door een bal slim te laten lopen, waarmee hij Jairo Riedewald op het verkeerde been zette. Dat snelle inzicht toverde een eerste grijns van tevredenheid op de gezichten van de staf.

In de rondo toonde Dolberg voetbalintelligentie door een bal slim te laten lopen.

De Deen bewaarde zijn woorden voor het interview. Op het veld volgt hij elke oefening in opperste concentratie, zwijgzaam, de lippen verstopt achter de rits van zijn trainingspak. Zijn rug en schouders licht voorovergebogen en af en toe even zijn blonde haar uit zijn gezichtsveld vegend. Niets komt tussen hem en de bal.  

De speler die na de winterstop met Jong Ajax gaat meetrainen, staat te boek als een rustige jongen. Zo voetbalt hij niet. Mensen die al langer met hem werken, bewieroken hem en vanavond laat hij al enigszins zien waarom. Dolberg is op een natuurlijke manier aanwezig, heeft een goede inspeelpass, is fysiek sterk, heeft de juiste lengte en kan behoorlijk koppen.

Zodoende kan hij deze duistere en gure eerste training aan de Turkse Rivièra terugkijken op een stralend debuut. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >