Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer heeft niet overwogen om van het veld te stappen

Het gaat sinds zondag over bijna niets anders dan de racistische leuzen aan het adres van Riechedly Bazoer. Gevraagd of ongevraagd hebben velen hun zegje gedaan, behalve Bazoer zelf. Hoe kijkt hij terug op de middag van ADO Den Haag - Ajax? “Ik heb niet overwogen om van het veld te gaan.”

21 januari 2016 - 20:49
UsershyraDesktopajax_dataimages2e50234e165cd44c108a21a1d6ce6089_normal
Bazoer reageert voor het eerst en komt kalm over. © Pro Shots

Het heeft tot donderdag geduurd voordat de aanklager betaald voetbal besloot een vooronderzoek te starten en niet lang na dat bericht reageerde ook Bazoer zelf, via het digitale thuis van de club. Het ontging de middenvelder niet wat er gebeurde en hij gaf dit ook aan bij scheids Pol van Boekel.

“Ik was natuurlijk gefocust op de wedstrijd, maar ik hoorde wel dat ADO-fans dingen naar me riepen en liedjes met mijn naam erin zongen. Na een tijdje heb ik dat tegen de scheids gezegd en gevraagd of dat wel mocht. Nadat hij had aangegeven dat-ie er iets aan zou doen, heb ik me er weer voor afgesloten,” aldus Bazoer.

Al tijdens de wedstrijd ontstond er rumoer. Nog niet eens zozeer in het Kyocera Stadion of via Fox Sports dat rechtstreeks verslag deed van ADO - Ajax, maar wel op Twitter en Facebook. Een van de dingen die veelvuldig werd geopperd: stap van het veld! Het maakte niet eens uit wie zou stoppen met foebele. Bazoer zelf was een optie, Ajax natuurlijk en er waren nog diverse donkere ADO-spelers.

“Ik heb niet overwogen van het veld te stappen, want daar was ik niet mee bezig. Ik wist ook niet dat dit kon,” vervolgt Bazoer. Volgens het protocol van de KNVB kon dit ook inderdaad niet, maar het protocol van de KNVB luidt inmiddels dat er in zulke gevallen mag worden afgeweken van het protocol. “Ik wilde gewoon een goede wedstrijd neerzetten en drie punten meenemen naar Amsterdam. Dat was onze opdracht in Den Haag en dat is gelukt.”

Het is niet niks wat Bazoer over zich heen kreeg. En hij bleef er verbazingwekkend rustig onder. Ajax en de negentienjarige Bazoer werkten geen geweldige wedstrijd af in het Kyocera Stadion, maar de winst (0-1) werd veiliggesteld en het talent bleef prima op de been. Je zou bijna zeggen dat er niets aan hem te merken viel.

“Eerlijk gezegd zit ik er niet zo erg mee. Ik ben een nuchtere jongen, maar als dit drie jaar geleden was gebeurd, had ik waarschijnlijk heel anders gereageerd. Misschien was ik dan wel uit frustratie tegen een rode kaart aangelopen. Ik denk maar zo: als ik geen goede voetballer zou zijn, zouden ze ook niet proberen om me op zo'n manier uit de wedstrijd te halen.”

“Al is het natuurlijk erg wat er is gebeurd,” vindt ook Bazoer. “Ik snap niet dat er anno 2016 nog racisme in stadions kan zijn. Ik ben teleurgesteld dat die spreekkoren en rare geluiden bijna de hele wedstrijd konden klinken. Maar het is nu verleden tijd. Ik heb de afgelopen dagen veel steun van mijn moeder en broer gekregen. Dat gaf me kracht. Ik wil gewoon voetballen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >