Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen verstevigen koppositie na winst op ADO

De Ajaxvrouwen zijn vrijdagavond doorgegaan met waar ze mee bezig waren voor de winterse onderbreking. De ploeg van Ed Engelkes won vrijdagavond op De Toekomst met 1-0 van ADO Den Haag. Chantal de Ridder maakte het enige doelpunt.

30 januari 2016 - 09:27

En misschien nog wel belangrijker dan de overwinning van de Ajacieden: concurrent FC Twente verloor bij PSV met 2-0. De Ajaxvrouwen vergrootten het gat met nummer twee FC Twente zo tot vier punten. Daar moet wel bij gezegd worden dat de tukkers een potje minder hebben gespeeld.

Tegen ADO Den Haag moest trainer Engelkes flink improviseren. Zijn selectie kwam niet helemaal okselfris uit de winterstop. Anouk Hoogendijk kende een terugslag in haar revalidatie, Lauren Delleman is nog altijd geblesseerd en zowel Tessel Middag als Marjolijn van den Bighelaar haakten ziek af.

Tot overmaat van ramp moest ook Daphne Koster na veertig minuten geblesseerd afhaken, waardoor Loïs Oudemast het veld in mocht komen. Kelly Zeeman zakte een linie naar achteren.

ADO Den Haag sleepte op De Toekomst eerder dit seizoen nog een knappe 0-0 uit het vuur en ook in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Ajax had weliswaar een licht overwicht, de kansen waren er voor beide ploegen. Ajax-keepster Elixabete Sarasola was gelukkig bij de les en greep een aantal keer goed in.

De Ajaxvrouwen begonnen de tweede helft uitstekend. Mandy Versteegt en Marlous Pieëte waren beiden al een keer dichtbij een treffer. In de zeventigste minuut was het dan toch raak voor de Amsterdammers. Petra Hogewoning bracht De Ridder in stelling en de spits kapte de bal voor haar linkervoet en schoot knap raak.

De ploeg van Ed Engelkes voetbalde de wedstrijd vervolgens professioneel uit – zoals dat heet. De eerste drie punten in 2016 zijn een feit. De Ajaxvrouwen spelen volgende week een bekerwedstrijd tegen Jong FC Twente en op 12 februari komt SC Heerenveen op bezoek.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >