Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tracht Duarte te slijten aan Terek Grozny

Als je denkt dat Nicolai Boilesen bij Ajax op een zijspoor staat, heb je daarin volkomen gelijk. Maar wat te denken van Lerin Duarte? Die is ergens in de remise ondergebracht en we vernamen tijden niets meer van hem. Tot nu! Duarte probeert zich in de kijker te spelen bij Terek Grozny.

21 januari 2016 - 09:25
UsershyraDesktopajax_dataimages1a002dbdd15963783e7b1a2b0c03cb95_normal
Twee goals tegen AZ waren het hoogtepunt van Duarte. © Pro Shots

De 25-jarige Duarte kwam in de zomer van 2013 over van Heracles Almelo. Hoewel zijn transfer rondkwam kort nadat Christian Eriksen was vertrokken, benadrukte Ajax dat we Duarte niet als opvolger mochten beschouwen van Eriksen. Dat hebben we geweten...

De linkermiddenvelder kon vrijwel nooit op een basisplaats rekenen en ook steeds minder vaak op speelminuten. Als iemand dan een contract voor vier seizoenen op zak heeft, wordt het een lastig verhaal om clubs te vinden die op zo'n speler zitten te wachten.

Duarte werd nog wel gebruikt als wisselgeld rond de transfer van Daley Sinkgraven. Hij speelde in ruil een halfjaartje op huurbasis voor sc Heerenveen. Ook dat avontuur bestond vooral uit invalbeurten en niet uit basisplaatsen.

Wie weet kan Terek Grozny uitkomst bieden. Duarte loopt stage bij de club uit Tsjetsjenië en vond het net tijdens een oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse PSC Elite, dat met 3-0 werd verslagen. Voor de volledigheid: de wedstrijd werd gespeeld op Malta en Terek Grozny is momenteel subtopper in de Russische competitie.

Vooral Frank de Boer hoopt dat Duarte elders onderdak vindt. De raad van commissarissen meent dat Ajax eerst minimaal een speler moet verkopen voordat kan worden gedacht aan het vastleggen van bijvoorbeeld een nieuwe spits.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >