Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax scout bij FC Groningen nieuwe hoofdscout Veldmate

Frank de Boer is op zoek naar een spits die eigenlijk te goed is voor Ajax. Dat schiet natuurlijk niet op. De club schakelt daarom de hulp in van Henk Veldmate (58), die overkomt van FC Groningen. Veldmate wordt per 1 februari bij Ajax hoofd scouting.

04 januari 2016 - 14:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesd0e90932bd287c62c8e0b4db507a91a4_normal
Ajax nam Suarez en Silva voor veel geld over van FC Groningen. © Pro Shots

Veldmate trekt precies van Groningen naar Ajax op het moment dat de winterse transfermarkt sluit en dat kan natuurlijk geen toeval zijn. De man heeft inside information en dat zien ze bij de Trots van het Noorden bij voorkeur niet per direct naar de Amsterdam Arena verhuizen.

Het is vooral op lange termijn de bedoeling dat de inzichten van Veldmate sneller nieuwe talenten opleveren. Het gebeurde voorheen dat Ajax indirect gebruik maakte van de kennis van Veldmate, bijvoorbeeld door Luis Suarez en Bruno Silva voor veel geld over te nemen. Hij was daarnaast betrokken bij de transfers van onder meer Marcus Berg en Simon Tibbling naar Groningen.

“Ik ben 33 jaar aan FC Groningen verbonden geweest en kijk daar met heel veel plezier op terug. De club heeft me veel vertrouwen gegeven en altijd gesteund in alles wat ik deed. Ik ben in de gelegenheid geweest om iedereen te informeren en heb ontzettend veel zin in deze nieuwe baan,” reageert Veldmate op zijn transfer.

Veldmate was sinds 1998 technisch manager van Groningen, maar vond scouten altijd het leukste deel van zijn werk. “Vandaar dat ik bij Groningen de afgelopen periode fulltime als scout actief was en niet meer als technisch manager. Zonder Groningen tekort te willen doen, kan ik zeggen dat ik nu de kans krijg een rol te spelen in de absolute Nederlandse voetbaltop.”

“En die kans grijp ik met beide handen aan. Ik ga hier bij Ajax leiding geven aan de scouts, maar ik wil zelf ook 'met mijn poten in de modder blijven staan', oftewel ik zal zelf ook veel tijd in scouting blijven steken.”

Klik hier om meer te lezen over de manier waarop Veldmate bij Groningen te werk ging.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >