Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Ajax rond met Napoli, Bazoer zelf slaat aanbod af'

Dat Riechedly Bazoer in de belangstelling staat van diverse topclubs weten we al een tijdje. Napoli was onlangs echter wel heel concreet. De Italianen waren al rond met Ajax over een transfersom van 25 miljoen euro, alleen koos Bazoer er zelf voor om niet te gaan. Dan ben je een grote.

16 januari 2016 - 10:42
UsershyraDesktopajax_dataimages72ea01dfe5e52ed4d8e6b884e7d849f5_normal
Als FC Barcelona zich meldt dan gaat Bazoer pas serieus nadenken. © Pro Shots

De Telegraaf meldt zaterdagochtend dat Marc Overmars Bazoer wilde laten gaan voor 25 miljoen, exclusief bonussen en een percentage doorverkoop. De Italianen hapten toe, maar de speler zelf bedankte voor de uitnodiging van Napoli om te komen onderhandelen. Bazoer wilde zeker halverwege het seizoen niet naar het buitenland.

Kijk, dan ben je zelfverzekerd van je zaak. En gezien zijn spel dit seizoen is dat vertrouwen niet eens onterecht. Er zit iedere week een leger aan scouts in de Amsterdam Arena om de negentienjarige middenvelder nauwlettend in de gaten te houden. En het is geen geheim meer dat FC Barcelona een van de geïnteresseerde clubs is.

Overigens: mochten de Catalanen concreet worden dan zal Bazoer naar eigen zeggen niet gelijk een aanbod in de wind slaan. “Het liefst wil ik over twee of drie jaar naar Barcelona, maar als ze me nu al vragen, zal ik daar wel over twijfelen. Barcelona is mijn droomclub, Ronaldinho was altijd mijn held,” zegt hij tegen Helden.

Trainer Frank de Boer denkt dat Bazoer – hij heeft nog een contract tot 2020 – nog genoeg kan leren in Amsterdam. “Hij heeft al hele grote stappen gemaakt, maar hij kan nog grotere stappen maken bij Ajax. Dan zal de overgang ook veel gemakkelijker zijn dan nu. Maar hij bepaalt zelf wanneer hij de stap wil maken,” zei hij onder meer tegen Ajax Life.

Welke verbeterpunten er nog liggen voor Bazoer? De Boer: “Goals scoren en assists geven. Hij moet weten dat hij in de buurt van het doel is als er een voorzet komt. Hij kan Christian Eriksen als voorbeeld nemen. De Deen is ook met die tekortkoming aan de slag gegaan en ging direct naar acht doelpunten en vijftien assists. Dat is een volgende stap voor Bazoer, want laten we niet vergeten dat hij pas een half seizoen senior is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >