Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax op zoek naar honderdste thuisdoelpunt tegen Vitesse

De zoektocht naar een nieuwe spits en de racistische geluiden richting Bazoer bij ADO-uit overheersten het nieuws afgelopen week. Je zou bijna vergeten dat Ajax vanavond om 19.45 uur in eigen huis een potje speelt tegen Vitesse. De Amsterdammers gaan op zoek naar het honderdste thuisdoelpunt tegen de Arnhemmers.

23 januari 2016 - 13:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesb5550aeb130685f70557d2ba5b92a0e7_normal
Vitesse-uit was dit seizoen één van de betere potjes van Ajax. © Pro Shots

Het ging vrijdag bij het wekelijkse perspraatje eigenlijk nauwelijks over de aankomende wedstrijd tegen Vitesse. Toch ziet De Boer de wedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie als grote wedstrijd. “Vitesse heeft gewoon een heel goede selectie, kijk maar wie ze op de bank hebben zitten. Ze staan nu vierde. Ik heb het gevoel dat ze heel lang om deze plek mee kunnen gaan doen."

De winterse trainerswissel – Peter Bosz vertrok naar Maccabi Tel Aviv, assistent Rob Maas werd doorgeschoven – verandert daar volgens De Boer niet veel aan. “Bosz en Maas zijn beide verdedigende middenvelder geweest, maar dat is niet terug te zien in het spel van Vitesse. Ze willen allebei aanvallend spelen. Maas heeft het stokje overgenomen, maar aan de filosofie is niet veel veranderd.”

De Boer verloor in vijf jaar maar liefst vijf keer van Vitesse

Het ontzag van De Boer voor Vitesse komt niet uit de lucht vallen. De trainer verloor in zijn periode bij Ajax van geen enkele ploeg zo vaak als tegen Vitesse in alle competities. De Boer verloor in vijf jaar tijd maar liefst vijf keer van de Arnhemmers.

Ook Cillessen heeft het doorgaans lastig tegen Vitesse. De in Nijmegen geboren doelman wist in het shirt van Ajax in vijf duels geen enkele keer de nul te houden tegen Vitesse, dat lukte hem in de Eredivisie enkel niet tegen De Graafschap (1 wedstrijd).

Het moge dus duidelijk zijn, Ajax is gewaarschuwd. De Boer denkt te weten hoe hij moet spelen tegen Vitesse. “Het is een jonge ploeg met veel kwaliteit. We moeten zorgen dat ze niet in hun kwaliteiten komen. Als Vitesse ruimte krijgt, hebben ze bewezen heel goed te kunnen voetballen.”

Van de Beek lijkt de logische vervanger van Klaassen

De Amsterdammers moeten de klus tegen Vitesse klaren zonder de geblesseerde aanvoerder Davy Klaassen. Het lijkt erop dat Donny van de Beek net als tegen ADO Den Haag zijn vervanger wordt. “Hij heeft het goed gedaan op de positie, was ook aanwezig. Het was jammer dat hij die ene mooie aanval niet kon afronden, maar verder heeft hij zich kranig verweerd,” zei De Boer over zijn optreden tegen ADO Den Haag.

Ajax-Vitesse begint vanavond om 19:45 uur in de Amsterdam Arena. De ploeg van De Boer gaat dan op zoek naar het honderdste thuisdoelpunt tegen de Arnhemmers. Ajax won 25 van de dertig voorgaande duels met Vitesse. ‘Vites’ ging er de andere vijf keer met de volle pond vandoor. De twee ploegen speelden nog nooit gelijk tegen elkaar in Amsterdam. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >