Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax neemt het op voor Bazoer en gaat aangifte doen

En zo is er krap een midweek later plots verse nasleep van ADO Den Haag - Ajax. Er wordt nog lang nagesproken over deze wedstrijd en er zijn nieuwe hoofdstukken. Riechedly Bazoer reageert voor het eerst, de aanklager betaald voetbal start een vooronderzoek en Ajax gaat aangifte doen.

22 januari 2016 - 10:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesfdc8350def161082101251e41deb1522_normal
Raadspelletje: spot de 'Roze Règâh'. © Pro Shots

Er werden vanaf Midden-Noord vrijwel de hele wedstrijd racistische leuzen gescandeerd richting Bazoer, zonder dat iets of iemand ingreep. Supporters van ADO konden vrij hun gang gaan en het protocol van de KNVB is inmiddels bijgesteld naar bij lange na niet meer heilig.

Ajax hoopt dat de schuldige supporters niet alleen een stadionverbod krijgen, maar ook worden vervolgd in strafrechtelijke zin. “We doen vrijdag of zaterdag aangifte tegen de racistische fans,” meldt een woordvoerder in gesprek met De Telegraaf.

Algemeen directeur Dolf Collee stelde zijn collega bij ADO, Jan Willem Wigt, hier alvast van op de hoogte. “Ajax zal aangeven dat we de spreekkoren en apengeluiden als racisme en discriminatie tegen een van onze werknemers hebben ervaren,” verduidelijkt de zegsman.

Ajax besluit als club zijnde aangifte te doen, zodat al deze rompslomp wegblijft bij Bazoer en de middenvelder zich volledig op foebele kan richten. Het is lastig te zeggen wanneer we meer horen over de aangifte, behalve dat het Openbaar Ministerie reeds zijn belangstelling toonde voor de videobeelden die Den Haag zich maakte.

Het vooronderzoek vanuit de aanklager betaald voetbal wordt er eentje voor mensen met een lange adem. ADO moet voor 15 februari reageren en daarna gaat het pas verder. De KNVB is benieuwd welke maatregelen de club uit de Hofstad neemt en het achteraf uitdelen van stadionverboden valt hier ook onder.

Indien ADO kan aantonen dat het al het mogelijke heeft gedaan, ook nog eens volgens de richtlijnen van de KNVB, vermindert de kans op een zware straf.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >