Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax kan 'voorlopig' geen beroep doen op Tete

Het lijkt erop dat Ajax toch wel een tijdje Kenny Tete moet missen. Tenminste, de club meldt dat het tijdens de titelrace 'voorlopig' geen beroep kan doen op de vaste rechtsback. Nadere details ontbreken nog.

25 januari 2016 - 14:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesf6a64a060c37d5cbd0593ffed9d0929b_normal
Beter zien we Tete snel weer in actie... © Pro Shots

Tete werd zaterdag tijdens Ajax - Vitesse al vroeg 'geschept' door Isaiah Brown, die vrij stevig kwam inglijden. Even leek de spons een zoveelste wonder te verrichten, maar na een kwartiertje spelen moest alsnog een wissel worden doorgevoerd.

“Hoe lang Tete moet revalideren wordt naar verwachting binnenkort duidelijk,” luidt de tekst die Ajax deelt. De club houdt zich op de vlakte over de enkelblessure van Tete. Het klinkt eerlijk gezegd niet direct als: misschien is hij tijdens het uitduel met Roda JC weer van de partij.

De vraag wordt nu vanzelf wie er dinsdag tegen Heracles Almelo mag opdraven als rechtsback. Frank de Boer liet na Vitesse-thuis doorschemeren dat het voor hem geen zekerheidje is Ricardo van Rhijn op te stellen.

De trainer was goed te spreken over Joël Veltman, die doorschoof naar de positie van rechtsback, en Mike van der Hoorn, die centraal achterin prima stond te verdedigen. Het kan natuurlijk wel zijn dat de aanvalslinie van Heracles vraagt om specifieke keuzes.

De Boer wil hier nog niet op vooruitlopen. “Van der Hoorn heeft het zaterdag heel goed gedaan. Maar Ricardo van Rhijn zit ook weer bij de selectie. Dinsdag beslis ik wie er speelt.”

De trainer hoopt verder dat Davy Klaassen zich tegen Roda weer bij de selectie voegt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >