Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax haalt Zivkovic alleen terug in uiterste nood

Bij welke club maakt Richairo Zivkovic het seizoen af? Dat is de grote vraag. En het lijkt er niet op dat Willem II tot de antwoordopties behoort. De spits heeft nog een dag of drie de tijd om ergens onderdak te vinden. Pas als alle wegen doodlopen, is Ajax bereid om de poort weer te openen.

29 januari 2016 - 15:24
UsershyraDesktopajax_dataimages2cc33014ff662a2938118e2abffad63f_normal
Ajax steekt zijn hand nog niet uit naar Zivkovic. © Pro Shots

Ajax zoekt een goede vervanger van Arek Milik, Yaya Sanogo voldeed geen moment en geld uitgeven? Ho, maar. Als Zivkovic zijn periode bij Willem II nou had benut om aan te tonen dat hij per direct klaar is voor een basisplaats in de Amsterdam Arena, was het allemaal zo geregeld.

Maar goed, we weten allemaal dat dit nu niet de oplossing is. “Het is een slechte situatie voor Ajax, maar vooral voor Zivkovic zelf. Het is belangrijk dat hij aan spelen toekomt, we proberen hem nu ergens anders te stallen,” schetst Frank de Boer de situatie. “We moeten zorgen dat hij de beste keuze gaat maken.”

Zivkovic speelde de laatste tijd bij Willem II regelmatig aan de rechterkant. En dat is nou niet iets waar hij heel goed in is. De Tilburgers weekten deze week ook nog eens Bartholomew Ogbeche los bij SC Cambuur en daarmee is het boek voor Zivkovic wel gesloten. De spits kwam de laatste twee potjes al niet in actie.

Er is belangstelling van Roda JC en FC Twente, maar als complicerende factor geldt dat Willem II ook iets te zeggen heeft over de volgende club van de pas negentienjarige Zivkovic. De drie zijn onderlinge rivalen in de hoop weg te blijven uit de nacompetitie.

Wat nou als Zivkovic geen nieuwe club vindt? De Boer: “Als allerlaatste noodgeval moeten we dat zeker doen. Hij kan terugkeren, maar beter is het als hij aan voetballen toekomt. Er komen bij Jong Ajax ook alweer nieuwe talenten aan. We willen Kasper Dolberg de stap laten maken en Sam Hendriks doet het ook goed.”

Hoewel er weer gedoe is rond Zivkovic, neemt De Boer het nu voor hem op. “Die jongen doet zijn stinkende best, maar het valt niet zoals-ie graag wil zien. Profvoetbal is soms keihard. Zivkovic moet karakter tonen en zorgen dat zijn talent ergens bovenkomt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >