Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax boekt verdiende zege op middenmoter Hamburger SV

Ajax heeft het trainingskamp in Belek afgesloten met een overwinning op Hamburger SV. De nummer tien in de Bundesliga dolf met 3-1 het onderspit tegen de koploper in de eredivisie. Arek Milik en Viktor Fischer waren trefzeker.

09 januari 2016 - 20:38
UsershyraDesktopajax_dataimages9008b55dda9aac48d338972045a5ad1c_normal
Milik en Fischer aren tegen Hamburger SV beiden trefzeker. © Pro Shots

Hoewel Ajax stroef aan de wedstrijd begon, trok de ploeg van Frank de Boer de wedstrijd gaandeweg de eerste helft naar zich toe. De koploper in de eredivisie speelde tegen Hamburger SV met de punt naar achteren. De Boer had daarbij op links door de knieblessure van Davy Klaassen een plekje ingeruimd voor Daley Sinkgraven. De middenvelder maakte voor het eerst sinds lange tijd weer speelminuten. Nemanja Gudelj speelde controlerend en Riechedly Bazoer rechtshalf.

Na een afwachtend begin, waarin Hamburger SV twee goede kansen kreeg, zetten Sinkgraven en Bazoer de opponent steeds vroeger onder druk. Het leverde Ajax sneller balbezit op en ook de vleugelspelers werden beter gevonden. Amin Younes was in de eerste helft het meest dreigend. De behendige dribbelaar zette zijn sterke reeks van voor de winterstop daarmee feilloos voort. Viktor Fischer was op rechts minder dominant en geregeld onzorgvuldig in zijn passes.

Ajax wist het lichte overwicht voor de Turkse thee te vertalen in een minimale voorsprong. De openingstreffer viel na ruim twintig minuten via Arek Milik. De Pool reageerde alert nadat een inzet van Bazoer op de paal belandde en de bal voor zijn voet kwam te liggen. De bal belandde via het hoofd van doelman Adler in het net.

In de tweede helft wisselde De Boer Viktor Fischer (lichte liesklachten) na een uur voor Vaclav Cerny. De gretige Deen had zijn ploeg vlak na rust toen al op een riantere voorsprong gezet, na een fraaie aanval met Younes en Donny van de Beek (na rust in het veld gekomen voor Sinkgraven).

Hamburger SV kon weinig gevaar stichten. Ajax had de boel achterin weer goed op orde en als er al eens een Duitser doorheen glipte, stond Jasper Cillessen zijn mannetje met een drietal puike reddingen.

Milik bracht na ruim een uur spelen zelfs de 3-0 op het bord na wederom een goede actie van Younes, vanavond toch wel de beste aanvaller. De Duitser dribbelde vanaf links naar binnen en haalde weer eens uit met zijn rechterbeen. De HSV-goalie kon de bal ternauwernood wegstompen, maar deed dat precies op kophoogte voor de alerte Milik die dit buitenkansje simpel verzilverde.

In de slotfase geloofden beide ploegen het wel. Hamburger SV gaf veel ruimte weg, maar Ajax speelde nonchalant. Abdelhak Nouri en Lasse Schöne kwamen nog wel in het veld voor Younes en Bazoer, maar het leverde niet meer op dan een slotakkoord van Hamburger SV. De 3-1 van Aaron Hunt was slechts voor de statistieken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >