Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanvoerders eredivisie vinden veld Ajax op één na slechtste

De grasmat van Ajax is net zo wisselvallig als het spel van de Amsterdammers soms kan zijn. Het ene jaar scoort het groene laken in de Arena heel behoorlijk, het andere jaar komt de grasmat niet verder dan het rechterrijtje. Dat laatste is het geval in de eerste competitiehelft van dit seizoen.

09 januari 2016 - 12:57
UsershyraDesktopajax_dataimagescb4d02467c35fc4a86c918838a6633ce_normal
Door een glijpartij in het duel met Fenerbahçe ligt El Ghazi er weken uit. © Pro Shots

De aanvoerders van alle eredivisieclubs zetten de grasmat in de Amsterdam Arena op een tiende plaats – gedeeld met NEC. En dat is erg laag, zeker als je de eindstand van vorig jaar erbij pakt. Toen eindigde de Amsterdamse grasmat op de tweede plaats, achter de veelgeprezen grasmat van Feyenoord.

Ook nu kiezen de aanvoerders de ondergrond in De Kuip als beste van de eerste seizoenshelft. De Rotterdamse grasmat krijgt bijna de volle pond (4,88 van de 5). FC Twente en FC Utrecht maken de top-3 compleet.

Een tiende plaats van Ajax, dat is tenminste nog in de middenmoot zou je nog kunnen zeggen. Echter, als je de zes kunstgrasvelden er vanaf trekt – de clubs met nepgras bezetten steevast de laatste plekken in de lijst – dan komt het grasveld van Ajax als een van de slechtste uit de bus. Alleen het gras van De Graafschap scoort slechter.

De lage klassering was overigens te verwachten. Het toonbeeld van de slechte grasmat was misschien wel de Europa Leaguewedstrijd tegen Fenerbahçe. De ene na de andere speler gleed uit en een glijpartij van Anwar el Ghazi werd hem zelfs fataal. De aanvaller lag er weken uit met een enkelblessure.

Het is te hopen dat de heren grasmeesters de slechte staat van het veld snel kunnen keren. Ajax leek de situatie na de slechte beginjaren de laatste vijf jaar juist onder controle te hebben. Het veld kwam in 2012 zelfs als beste uit de bus. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >