Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ‘t Schips elf: hoe zorg jij voor strijdbaar Ajax in Volendam?

Voordat we dit beroerde eredivisieseizoen achter ons kunnen laten, wachten nog drie belangrijke potjes. Het verzamelen van punten is bittere noodzaak om de vijfde plek veilig te stellen. Hoe vlieg jij het treffen met FC Volendam aan?

03 mei 2024 - 16:13
Boomen Training 1200
Ruim jij een basisplaats in voor Van den Boomen? © AFC Ajax

Na de wanvertoning tegen Excelsior, is het zaak dat er in Volendam een strijdbare ploeg binnen de lijnen verschijnt. Er staat immers een ticket voor de voorronde van de Europa League op het spel, die met het nodige geluk zelfs verandert in rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase.

Ajax gaat zondag om 14.30 uur op bezoek bij Volendam, de nummer zeventien van de ranglijst. Dat zegt dit seizoen echter weinig. De ploeg van John van ‘t Schip heeft het wekelijks zwaar.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: debuut Blind in Volendam en black-out Litmanen

In het Kras Stadion moet Ajax het bovendien stellen zonder de geschorste Steven Bergwijn en Benjamin Tahirovic. Hoe vang jij hun gemis op? Ruim je bijvoorbeeld een plekje in voor Chuba Akpom en Branco van den Boomen? Of heb je een heel ander strijdplan in gedachten?

Het is goed om te weten dat Brian Brobbey en Steven Berghuis weer volledig meetrainden. Zij zijn inzetbaar in het vissersdorp. Ook Jordan Henderson hoopt weer minuten te maken, terwijl Kristian Hlynsson nog niet fit genoeg is. We zijn benieuwd wat dit alles betekent voor jouw opstelling en de keuzes die je maakt. 

Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Volendam en puzzel erop los.

Vergeet daarna vooral niet jouw opstelling te delen op socials, voorzien van #vantschipself. De kans is groot dat je medesupporters er ook iets van vinden, dus reken maar dat je een aantal keuzes moet verdedigen.

Opstelling Thijs

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >