Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Een ode aan supporters

Nee, dit wordt geen verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) waar ik dinsdag was. Want tijdens deze BAVA dreven mijn gedachten even af naar een dag eerder. Een dag met echte Ajacieden, die de club in hun hart dragen.

21 mei 2024 - 16:58
Foto Fabian 1200
Zij kregen het eerste exemplaar. © De Brouwer

In een zonovergoten Olympisch Stadion organiseerden we als Supportersvereniging Ajax ’s ochtends voor Ajaciedjes een Ajax Kids Tour. In de middag konden leden van Ajax Jonge Schare  en Ajax Life zich uitleven op de historische grond tijdens het jaarlijkse SV Ajax Voetbaltoernooi.

Het was al met al een prachtige dag, die we uiteindelijk afsloten met een barbecue, samen met onze vaste vrijwilligers, de Raad van Toezicht, de Verenigingsraad, de makers van het magazine Ajax Life en onze collega’s.

Voorafgaand aan de inmiddels traditionele barbecue – al voor de tweede keer – mocht ik even kort iets zeggen. Maar wat zeg je na een seizoen als dit? Als je normaal gesproken, zoals ik, een positief ingesteld persoon bent? Al onze vrijwilligers gaven aan dat ze ook komend seizoen gewoon blijven. Dus van iemand afscheid nemen, hoefde gelukkig niet. Heel fijn.

Ik ben daar blij mee, want door die vrijwilligers blijft de kwaliteit die we bieden tijdens de vele evenementen gewaarborgd. De club Ajax kan niet zonder zijn supporters, Supportersvereniging Ajax kan niet zonder haar vrijwilligers.

De club Ajax kan niet zonder zijn supporters, Supportersvereniging Ajax kan niet zonder haar vrijwilligers.

Daarom besloot ik het eerste exemplaar van het supportersfotoboek, dat onderweg is naar al onze leden van twaalf jaar en ouder in Nederland en België, symbolisch te overhandigen aan drie vrijwilligers uit één gezin. Drie generaties van de familie Ten Rouwelaar. Zowel moeder/oma, dochter als (klein)dochter zijn actief bij onze vereniging. Dat waarderen we zeer.

Juist de familie Ten Rouwelaar laat op de tribune én als vrijwilliger zien dat Ajax niet zomaar een club is. Nee, Ajax is een levensstijl. Een religie. Het is eigenlijk ons leven. Winst of verlies, euforie of teleurstelling: we gaan gewoon door, zo bewijzen we ook dit seizoen. Wij waren er altijd, zijn er nu en zullen er straks weer zijn.

En die aandelen of de houders daarvan kunnen mij op zo’n moment echt gestolen worden. Ik wens jullie allemaal veel kijkplezier met het fotoboek!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >