Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bracht stem uit op Nijland voor bondsvoorzitterschap

De strijd om het bondsvoorzitterschap van de KNVB is tijdens de bondsvergadering in Zeist beslecht in het voordeel van Frank Paauw.

27 mei 2024 - 18:12
Nijland 1200
De stem van Ajax ging naar Nijland. © Pro Shots

Van de drie kanshebbers – Hans Nijland en Jeanet van der Laan waren ook kandidaat – vergaarde Paauw de meeste stemmen. Tijdens de bondsvergadering waren dertig amateurafgevaardigden en dertig clubdirecteuren van betaald voetbalorganisaties stemgerechtigd.

Uit navraag door onze redactie blijkt dat Ajax zijn stem uitbracht op Nijland. De reden is simpel: in de ogen van onze club was Nijland de enige kandidaat met bestuurlijke ervaring in zowel het amateur- als profvoetbal.

Het Supporterscollectief Nederland schoof Nijland in een eerder stadium naar voren in de strijd om de hoogste baas in Zeist te worden. Dit gebeurde nadat Paauw – voorgedragen door een selectiecommissie – volgens het collectief niet de juiste persoon was om de openstaande vacature te vervullen.

Nijland haalde net als Van der Laan de benodigde tien handtekeningen op vanuit de amateur- en profsectie om zich kandidaat te stellen. Daardoor viel er maandag iets te kiezen in Zeist in plaats van dat er ‘ja en amen’ werd gezegd tegen slechts één kandidaat.

Supportersvereniging Ajax is lid van het Supporterscollectief Nederland en steunde de kandidaatstelling van Nijland. Door ons lidmaatschap bij het collectief maakten wij woensdag nog kennis met de drie kandidaten. Dat gebeurde samen met de Supporter Liaison Officers en supportersverenigingen van andere clubs.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax: “Wij bekeken het profiel van de vacature voor het bondsvoorzitterschap en zagen dat Paauw daar ook in onze ogen niet goed op past. In zo’n beetje alle stadions in Nederland was er een flinke opstand tegen zijn kandidatuur. Daarom bedacht het Supporterscollectief Nederland een alternatief om niet alleen ergens tegen te zijn, maar ook om proactief mee te denken om de beste bondsvoorzitter te krijgen.”

“In onze ogen pasten het CV, de capaciteiten en de ervaring van Nijland beter bij de functieomschrijving dan die van Paauw. Zeker gezien Nijlands jarenlange ervaring en knowhow in zowel het amateur- als het profvoetbal. Juist die ervaring ontbrak totaal bij de andere twee kandidaten”.

Nagtzaam vervolgt: “Wij kwamen na de interactieve woensdagavond nog steeds maar tot één conclusie: Nijland is de beste bondsvoorzitter van de drie kandidaten. Blijkbaar vond onze club dat ook. Nu de bondsvergadering haar keuze democratisch heeft bepaald, feliciteren wij uiteraard de nieuwe bondsvoorzitter. We wensen Paauw veel succes met zijn nieuwe functie.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >