Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe zorg jij voor meer creativiteit tegen Aston Villa?

Ajax maakt zich op voor de return tegen Aston Villa. Daarin moet de boel achterin worden dichtgetimmerd, terwijl in balbezit de nodige creativiteit meer dan welkom is. Hoe vlieg jij het treffen met de Engelsen aan?

12 maart 2024 - 14:17
S11 Boomen Mannsverk 1200
Wie geef jij een basisplaats? © Pro Shots

De ploeg van John van ’t Schip verraste in de heenwedstrijd door prima partij te bieden aan de nummer vier van de Premier League (0-0). Sterker nog, met iets meer finesse had er zelfs een overwinning in gezeten. Des te groter was de teleurstelling dat we tegen Fortuna Sittard (2-2) een worstelend Ajax kregen voorgeschoteld.

Met de afwezigheid van Steven Berghuis en Steven Bergwijn levert Ajax behoorlijk in als het om creativiteit gaat. Brian Brobbey zijn hamstring stond ietwat gespannen, dus werd de spits aanvankelijk gespaard. Het kwam het spel allemaal niet ten goede. Hoe zorg jij ervoor dat de Amsterdammers in Villa Park wel goed voor de dag komen?

Tristan Gooijer is geschorst, maar daar staat tegenover dat Devyne Rensch weer inzetbaar is. Vervang je de rechtsback door Josip Sutalo of geef je de voorkeur aan bijvoorbeeld Jakov Medic? Of schakel je wellicht terug naar een systeem met vier verdedigers?

Bij Van ’t Schips elf is de keuze aan jou. Ook zijn we razend benieuwd hoe je de ploeg wil voorzien van meer creativiteit. Kies je bijvoorbeeld voor Sivert Mannsverk of Branco van den Boomen? Brobbey vormt al een aantal duels een koppeltje met Kristian Hlynsson, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je wellicht meer heil ziet in een combinatie met Julian Rijkhoff of Chuba Akpom.

Laat het ons vooral weten! Je kunt jouw ideale formatie samenstellen in onze Ajax Life-app. Open deze of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het uitduel met Aston Villa en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. Wie weet kijkt de trainer mee.

S11 Aston Villa

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >