Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe vervang jij geschorste Rensch tegen Fortuna?

Fortuna Sittard komt zondag op bezoek in de Johan Cruijff Arena. John van ’t Schip kan niet beschikken over Devyne Rensch. Hij is twee eredivisieduels geschorst. Hoe los jij zijn afwezigheid op?

09 maart 2024 - 09:53
S11ajafor800
Sutalo is fit en inzetbaar. © AFC Ajax

Rensch plantte zijn noppen in het thuisduel met FC Utrecht (2-0) stevig op de voet van Sam Lammers. De verdediger leek ermee weg te komen, maar na ingrijpen van de VAR, mocht hij vroegtijdig douchen. Ajax ging later akkoord met een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Rensch is er tegen Fortuna en Sparta dus niet bij.

Verder staat achter de naam van Steven Berghuis een vraagteken. “Hij heeft vrijdag getraind. Dat ging goed. Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico. Hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven,” zo vertelde de trainer aan het eigen clubkanaal.

Daar tegenover staat de terugkeer van Josip Sutalo. Dat komt goed uit, nu Rensch is geschorst. Laat jij de Kroaat zijn positie overnemen? Je kunt er ook voor kiezen met Tristan Gooijer te schuiven en Anton Gaaei een nieuwe kans te geven. Of stap je van het systeem met vijf verdedigers af? In Van ’t Schips elf ben jij de baas!

Je kunt jouw ideale formatie samenstellen in onze Ajax Life-app. Open deze of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het thuisduel met Fortuna en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. We zijn benieuwd naar alle variaties!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >