Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spitse na Europese uitschakeling: ‘We vertrekken met opgeheven hoofd’

Het Champions League-avontuur van Ajax Vrouwen zit erop. Op Stamford Bridge kon de ploeg van Suzanne Bakker zich dit seizoen nog één keer laten zien op het hoogste podium. De wedstrijd eindige in 1-1. Ondanks de uitschakeling, overheerst vooral trots.

28 maart 2024 - 09:08
Spitsecheaja800
Spitse wil met AjaX Vrouwen naar de internationale top. © Pro Shots

Chelsea bleek tijdens het heenduel in de Johan Cruijff Arena een paar maatjes te groot. De Engelsen stapten met een 3-0-overwinning van het veld. De return in Londen was daarom een formaliteit. Ajax Vrouwen wilde vooral laten zien dat er van het eerste duel was geleerd.

Dat is volgens aanvoerder Sherida Spitse in ieder geval gelukt. “Ik ben trots op het elftal,” zo stelt ze voor de camera van de NOS. “We hebben een jonge ploeg, maar we hebben weer laten zien wat we ook in de groepsfase lieten zien. We vertrekken met opgeheven hoofd.” 

En dat is absoluut terecht. Niemand had gedacht dat Ajax Vrouwen zo ver zou komen. Spitse wil daar met haar ploeg iets structureels van maken. “Dit moet niet eenmalig zijn. We willen naar het niveau van de internationale top.”

Aanbevolen
Word samen met vrienden ballenjongen/-meisje bij Ajax Vrouwen - AZ!

Ajax Vrouwen kwam in Londen op achterstand via Mayra Ramírez, maar toonde veerkracht door na rust de verdiende gelijkmaker binnen te schieten. Tiny Hoekstra zette Chasity Grant vrij voor de keeper. De aanvaller beloonde een goede wedstrijd met een treffer.

“Vorige week maakte ik een sprint. Toen had Tiny de bal eigenlijk moeten steken. Nu ging het precies zoals we dat hadden besproken. Het is supermooi dat het zo gaat,” zo glundert Grant, die zich bij Oranje mag melden voor de EK-kwalificatiewedstrijden.

Ondanks de uitschakeling in de Champions League, overheerst er in Amsterdam vooral trots. Grant: “Wie had verwacht dat we door zouden gaan na de groepsfase? Als je kijkt hoe we het van het begin tot het eind hebben gedaan, dan kun je alleen maar supertrots zijn.”

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niets van de Future Cup!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >