Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax met 23 spelers naar Birmingham, Berghuis ontbreekt

Ajax is onderweg naar Engeland voor het belangrijke Conference Leagueduel met Aston Villa. Er reizen 23 spelers af naar Birmingham. Teleurstellend nieuws: Steven Berghuis stapte niet in het vliegtuig.

13 maart 2024 - 11:04
Avlajaselectie800
Brobbey is van de partij in Engeland. © AFC Ajax

Berghuis ontbrak de laatste weken al bij Ajax. Niet wedstrijdfit, luidde steevast de verklaring van Ajax. Volgens zijn trainer kampt de routinier met een ongemak aan de knie. Sprinten ging prima, maar passen en schieten waren een probleem.

Dat Berghuis er niet bij is, is een tegenvaller. Brian Brobbey en zijn hamstrings zijn wel mee naar de West Midlands. De spits werd aanvankelijk gespaard tegen Fortuna Sittard (2-2), maar hij is in Engeland hard nodig. Hopelijk is hij fysiek in staat om in de basis te starten.

Voor Tristan Gooijer was geen stoeltje gereserveerd in het vliegtuig. Hij bleef achter in Amsterdam. De jonge verdediger is geschorst nadat hij een rode kaart pakte in het heenduel in de Johan Cruijff Arena. Silvano Vos en Mika Godts maken juist hun rentree in de wedstrijdselectie.

Ajax trapt donderdag om 21.00 uur (20.00 uur lokale tijd) af tegen Aston Villa. Met de toch verrassende 0-0-einduitslag in de heenwedstrijd, is er nog alles om voor te spelen. De winnaar in Villa Park mag zichzelf kwartfinalist in de Conference League noemen.

Aanbevolen
Veel Brummies haten Villa en zijn donderdag keihard voor Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >