Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 8: bijpraten met Kaplan en Sosa

Ajax staat voor een interessante periode. In ons nieuwste magazine praten we uitgebreid met Borna Sosa en Ahmetcan Kaplan. Ajax Life 8 verschijnt vanaf vrijdag 15 maart, exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax.

13 maart 2024 - 21:04
Coveral8 800
Sosa siert de cover van de achtste editie. © Ajax Life

Borna Sosa heeft een verhaal te vertellen, dus schoven we aan bij de Kroatisch international die deze zomer op aandringen van Sven Mislintat overkwam van VfB Stuttgart. De linksback sprak lang en openhartig over het nu al meest onrustige seizoen in zijn loopbaan. “Dit seizoen restaureren we het team met twee verschillende trainers. Daardoor begon het proces halverwege het seizoen grotendeels opnieuw,” aldus Sosa.

Vlak voor hij zijn officiële basisdebuut maakte, legden we Ahmetcan Kaplan ingestuurde supportersvragen voor. Dat resulteert in een Vragenvuur waarvan we blij worden over de manier waarop de Turk over Ajax en Amsterdam spreekt. Hij vertelt over zijn relatie met het Vondelpark en waarom hij bij Ajax prima op zijn stek zit ondanks alle fysieke tegenslag.  

Redacteur Menno Pot maakte een mooi historisch overzicht van Ajax’ natuurlijke leiders. Ervaren jongens die de ploeg bij de hand namen, zonder dat ze daar eigenlijk de aanvoerdersband voor om hun arm hoefden te trekken. 

In de rubriek Toen & Nu lichten we het afscheid van Simon Tahamata in de Johan Cruijff Arena uit. Dat was een stuk waardiger dan zijn vertrek bij Ajax als speler in 1980. 

Speciale aandacht is er voor onze Engelse ‘noodreparatie’, gehaald in de winterstop: Jordan Henderson. We bekeken zijn spel en probeerden aan de hand daarvan en met behulp van statistieken zijn impact op dit Ajax te duiden. 

Uiteraard vind je in dit nummer weer genoeg supportersverhalen. Zo blikken we onder andere met de oprichter en huidige redactie van de Ajax Foto Side terug op de afgelopen 25 jaar. Ook interviewden we collega Herjan Pullen, die vanuit Supportersvereniging Ajax een transfer maakt naar het Uefahoofdkantoor in Zwitserland.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 8 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Verder blikt Ajax Jonge Scharelid Bram (16) terug op zijn zinderende zondagmiddag langs de zijlijn als Dapp’re Fotograaf bij de thuiswedstrijd tegen NEC.

Ajax Vrouwen treft Chelsea in de Johan Cruijff Arena op dinsdag 19 maart in de kwartfinales van de Champions League. Reden genoeg om de tafel te gaan met de onbevreesde Lotte Keukelaar, die ondanks haar jeugdigheid al aardig weet te imponeren in de minuten die ze krijgt toebedeeld. 

Columnist Sonny Silooy legt in aanloop naar de wedstrijd tussen de legendes van Ajax en Liverpool op 23 maart in Engeland uit waarom het voor hem altijd speciaal is aan de overkant van de Noordzee te spelen. Jong Ajaxtrainer Dave Vos vertelt hoe hij op De Toekomst rondom Jong Ajax een topsportklimaat probeert te creëren, terwijl emo-Ajacied Arco Gnocchi ons weer op fascinerende wijze uitlegt hoe hij van Ajax bij het klimaat belandt. 

Verder kun je jouw kennis over Alex Kroes testen in een speciaal op Ajax’ nieuwe algemeen directeur afgestemde quiz, ‘spreken’ we het fluitconcert na alle commotie van de afgelopen weken, vertelt Casimir Westerveld, Ajax’ hoofd ontwikkeling op De Toekomst, over de opzet van de Future Cup in het paasweekeinde en deelt oud-Ajacied Edo Ophof zijn bijzondere elftal met oud-ploeggenoten. 

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 8 valt vanaf vrijdag 15 maart op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan! Een lidmaatschap tot het einde van het seizoen scoor je nu voor 14 euro.

Aanbevolen
Ajax Life 8: win Hard Gras, Panenka of boek over topsport in Amsterdam

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >