Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Welke Ajacieden of oud-spelers van Ajax zien we terug op EK?

Terwijl we benieuwd zijn naar alle ontwikkelingen bij Ajax, maken we ons ook op voor het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Welke Ajacieden of spelers met een Ajaxverleden zien we terug op het EK?

12 juni 2024 - 11:04
Dolberg 1200
Dolberg vertegenwoordigt Denemarken op het EK. © Pro Shots

Steven Bergwijn en Brian Brobbey stapten namens Ajax met Oranje in het vliegtuig richting Duitsland. Kenneth Taylor mocht na alle blessures bij Nederland even hopen op een belletje van de bondscoach, maar dat kwam niet.

Josip Sutalo en Borna Sosa maken zich bij de Kroatische ploeg op voor het EK. Het duo kende een verdomd moeilijk eerste seizoen bij Ajax, maar als international zitten ze lekkerder in hun vel. Ahmetcan Kaplan kreeg eerder al goed nieuws: hij is namens Turkije aanwezig op het EK.

Natuurlijk zien we ook veel spelers met een Ajaxverleden in actie op het EK. Namens Nederland zijn dat Daley Blind (Girona), Matthijs de Ligt (Bayern München) en Ryan Gravenberch (Liverpool). De Deense EK-selectie herbergt ook veel oud-bekenden: Rasmus Kristensen (AS Roma), Christian Eriksen (Manchester United) en Kasper Dolberg (RSC Anderlecht).

Aanbevolen
Shirtverzamelaar en Ajaxfan Gerdo: ‘Niks uit mijn collectie is te koop!’

Bij Servië kijken we nog altijd met een schuin oog naar Dusan Tadic (Fenerbahçe SK) en Nemanja Gudelj (Sevilla FC), terwijl de bij Ajax niet geslaagde Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim) met Oostenrijk mee is. Net als Max Wöber (Borussia Mönchengladbach) trouwens. Onze zuiderburen hebben eveneens onze aandacht. Al is het maar omdat good old Jan Vertonghen (RSC Anderlecht) nog altijd een plekje heeft in de Belgische selectie.

Bij Roemenië zien we de al bijna vergeten Razvan Marin (Empoli FC) terug. Georges Mikautadze (FC Metz) zijn we daarentegen nog niet vergeten. Hij hoopt op een glansrol met de Georgische ploeg. Dat hoopt Francisco Conceição (FC Porto) ook, maar dan namens Portugal.

Verder vinden we het onwijs leuk dat Vaclav Cerny (Vfl Wolfsburg) erbij is namens Tsjechië. Dat gunnen we de aanvaller die in zijn Ajaxtijd zoveel blessureleed kende.

Het EK start vrijdag met het duel tussen gastland Duitsland en Schotland. Oranje is zondag aan de beurt als het Polen treft. Dat gebeurt in Hamburg met 15.00 als aftraptijd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >