Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weer fitte Jermoumi wil zich in de kijker spelen bij Farioli

Diyae Jermoumi (19) heeft zijn contract bij de mooiste club van Nederland met één jaar verlengd tot 30 juni 2025. Ook de optie voor nog een extra jaar is in de verbintenis opgenomen. Het talent is blij met het vertrouwen en wil na een zware knieblessure laten zien wat hij in zijn mars heeft.

14 juni 2024 - 08:31
Jermoumi 1200
Nieuw contract en nieuwe kansen. Hup! © Pro Shots

Jermoumi kende een moeilijk seizoen door een blessure aan de knie. Hij kwam daardoor niet verder dat tien duels voor Jong Ajax. Een operatie was noodzakelijk en een zware revalidatie eveneens. “Na een heftig jaar met mijn blessure ben ik alleen maar blij en trots op mezelf en iedereen die mij door deze moeilijke tijd hielp,” vertelt Jermoumi op rustige toon bij Ajax TV.

“Het was best wel pittig. Ik heb een operatie gehad. Geen kleine ook. Eigenlijk heb ik mijn verstand op nul gezet en keihard gewerkt vanaf het begin. Dank aan alle fysio's en dokters die me hebben geholpen. En natuurlijk mijn familie en vrienden. Iedereen die ook maar één procent heeft geholpen, ben ik super dankbaar.”

De revalidatie was zwaar en langdurig en ging Jermoumi niet in de koude kleren zitten. “De eerste zes weken kon ik niet lopen. Toen is er heel goed voor me gezorgd. Mijn familie is van onschatbare waarde. Ik denk niet dat ik altijd heb laten zien hoe zwaar het voor me was. Ik probeerde het mentale aspect gewoon om te zetten in hard werken. Alleen maar positief denken en vooruit denken. Gelukkig hielp dat wel.”

Aanbevolen
Johan Cruijff Arena plaatst extra tourniquets aan noordzijde stadion

Nu Jermoumi zich weer volledig voetballer voelt, durft hij ook ambitieus vooruit te kijken. “Ik wil fit worden, fit blijven. Mijn wedstrijdritme weer omhoog krikken, negentig minuten spelen. Ik hoop gewoon richting de Arena te gaan en mezelf in de kijker te spelen. De club en ik hebben er alle vertrouwen in dat ik naar het eerste zou kunnen gaan. Ik heb mezelf in verdedigend opzicht ontwikkeld. Ik was eerst een buitenspeler natuurlijk, dus verdedigend kan het altijd beter.”

De voorbereiding van Ajax begint al razendsnel. De eerste veldtraining onder leiding van Francesco Farioli staat voor donderdag 20 juni op het programma. Jermoumi is na zijn vakantie al een week volop bezig.

“Ik ben op het veld, ik train en doe bijna alles. Het is nu nog de laatste puntjes op de 'i' zetten. Dat vooral. Het is fantastisch om de voorbereiding mee te pakken richting volgend seizoen. Gewoon weer in het ritme komen van het team en die jongens elke dag zien in de kleedkamer. Alles weer meemaken op het veld. Het tactische gedeelte, dat je weer nadenkt over het spelletje en natuurlijk de wedstrijden. Daar kijk ik het meest naar uit.”

Aanbevolen
Noem de laatste dertig spelers die namens Ajax debuteerden in Oranje

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >