Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mikautadze weet na onzalig Ajaxhuwelijk niet waar hij gaat spelen

Dat FC Metz de optie tot koop licht op Ajaxhuurling Georges Mikautadze, is al een tijdje duidelijk. De Georgische aanvaller brak geen potten in Amsterdam, maar scoorde er in Metz lustig op los. Hij werd de laatste maanden door Ajax verhuurd aan de Fransen. Terugkeren doet hij niet. Wat hij wel gaat doen? Dat weet hij nog niet.

12 juni 2024 - 09:34
Mikautadze 1200
Mikautadze in duel met good old Veltman. © Pro Shots

Ajax vangt naar verluidt een bedrag van zo’n dertien miljoen euro voor de international, die zich met zijn land voorbereidt op het Europees kampioenschap in Duitsland. Een fiks bedrag dus, al werd Mikautadze in de Mislintatzomer voor zestien miljoen euro binnen gehengeld. Van datzelfde FC Metz overigens.

Een leuk huwelijk werd het niet tussen Ajax en de 23-jarige Mikautadze. De behendige voetballer heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, maar die kwamen in Amsterdam niet of nauwelijks aan de oppervlakte. Zat er niet stiekem meer in? We gaan het nooit ontdekken. Mikautadze kwam slechts tot negen officiële duels voor Ajax. Scoren deed hij niet.

Dat deed hij de afgelopen periode wel bij het inmiddels gedegradeerde FC Metz. In 22 wedstrijden vond hij het net liefst veertien keer en gaf hij vier assists. Het zijn statistieken die schril afsteken bij zijn duels voor Ajax. Slechts tweemaal maakte hij de negentig minuten vol: uit bij Fortuna Sittard (0-0) en tijdens het KNVB-bekerdebacle tegen USV Hercules (3-2).

Aanbevolen
Shirtverzamelaar en Ajaxfan Gerdo: ‘Niks uit mijn collectie is te koop!’

In Frankrijk vond hij het plezier in voetballen terug, terwijl hij er klaagde over de gebrekkige begeleiding in Amsterdam. Dat werd van de andere kant overigens weer tegengesproken, dus de waarheid zal ergens in het midden liggen.

De kans lijkt uitgesloten dat Mikautadze op het tweede niveau bij FC Metz gaat spelen. Via een video nam hij al afscheid van de supporters. De club verkoopt de aanvaller waarschijnlijk meteen door. Ajax heeft dan recht op een doorverkooppercentage.

"Ik heb de keuze over mijn toekomstige club nog niet gemaakt. Ik hou jullie op de hoogte," zegt Mikautadze op zijn Instagrampagina. Daarmee weerspreekt hij de geruchten dat hij al rond zou zijn met AS Monaco. De opties openhouden, is niet zo'n gek idee. Wie weet speelt hij tijdens het EK de pannen wel van het dak. Wie zal het zeggen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >