Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie verkoop passe-partouts voor Europese voorrondes

Het EK-voetbal moet nog beginnen en toch kijken we alweer keihard vooruit naar een nieuw seizoen met Ajax. Onze club start seizoen 2024/2025 met twee Europese voorrondes. Hier volgt informatie over de verkoop van blinde passe-partouts voor de twee thuisduels.

10 juni 2024 - 13:31
Vlaggetjes 1200
Ajax moet al serieus snel weer aan de bak! © De Brouwer

Europees kwalificatieprogramma
De nieuwe trainer Francesco Farioli moet meteen pieken. Als onze ploeg de groepsfase van de Europa League wil bereiken, moet het in totaal twee voorrondes plus play-offs overleven.

Ajax stroomt in bij de tweede voorronde Europa League. De loting voor dit tweeluik vindt plaats op woensdag 19 juni.

De tweede voorrondes worden gespeeld op donderdag 25 juli en donderdag 1 augustus. Die data kun je vast in je agenda noteren. De naam die bij de loting als eerst uit de koker komt, speelt tijdens het heenduel in eigen huis. Daarover kunnen we nu dus nog niks zeggen.

Dan gaan we een stapje verder. Als Ajax het tweeluik winnend afsluit, komt het op donderdag 8 en donderdag 15 augustus in actie tijdens de derde voorronde. De loting hiervoor vindt plaats op maandag 22 juli. Gaat dat ook goed? Dan bepalen de play-offs of de Ajacieden zich ook weten te plaatsen voor de groepsfase.

Natuurlijk bestaat er ook een scenario dat Ajax in een van de Europa Leaguevoorrondes wordt uitgeschakeld. In dat geval bestaat het vangnet van de Conference League. De verliezer van de tweede voorronde Europa League gaat naar de derde voorronde van de Conference League. Deze worden eveneens op 8 en 15 augustus gespeeld en ook hiervoor is de loting op maandag 22 juli.

Wil je helemaal alles lezen over het precies verloop van alle voorrondes, lees dan vooral even dit artikel.

Aanbevolen
Zo ziet het Europese kwalificatieschema van Ajax eruit

Blinde passe-partouts en vanaf-prijs
Wil je op voorhand verzekerd zijn van een plek in het stadion bij de tweede en derde kwalificatieronde, dan biedt Ajax de mogelijkheid tot het kopen van een blinde passe-partout. Dan koop je al kaarten voor twee thuiswedstrijden, zonder te weten wie de opponenten zijn. De loting moet dan immers nog plaatsvinden.

Passe-partouts zijn te koop vanaf 25 euro. Dat lijkt ons een heel schappelijke prijs voor twee thuiswedstrijden. Ajax kan dan ook alle steun goed gebruiken.

Start verkoop per doelgroep
De verkoop van blinde passe-partouts start op dinsdag 11 juni om 14.00 uur voor seizoenkaarthouders. Zij mogen twee passe-partouts per seizoenkaart bestellen. Het is voor deze wedstrijden niet mogelijk de eigen plek te reserveren.

Leden van Supportersvereniging Ajax zijn vrijdag 14 juni om 10.00 uur aan de beurt om passe-partouts te kopen. Zij mogen er twee per lidmaatschap bestellen. Wil je ook voor andere Ajacieden kaarten bestellen? Check dan deze video. Daarin wordt uitgelegd hoe je Friends & Family toevoegt via Mijn Ajax. We raden je aan dit ruim voor aanvang van de kaartverkoop te doen.

Na de loting op 19 juni vindt geen verkoop van passe-partouts meer plaats.

Verkoopschema Ppt EU

Losse kaartverkoop
Meer informatie over de losse kaartverkoop per voorronde volgt zodra de tegenstanders en het speelschema bekend zijn. Wil je bericht ontvangen wanneer de verkoop start, laat dan hier je gegevens achter.

Belangrijk!
Check vooraf of jouw Mijn Ajax-account goed staat ingesteld. Ga daarvoor naar ajax.nl/tickets en log in. Klopt alle informatie en is je account geverifieerd? Heb je vragen over jouw Mijn Ajax-account, meld je dan bij Ajax Fancare. Wij hebben helaas geen toegang tot het ticketsysteem van de club.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >