Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Nieuwe stadionschermen klaar voor debuut tijdens Ajax - RKC!

We zien zondag sowieso twee debutanten tijdens het thuisduel met RKC Waalwijk. De nieuwe stadionschermen worden dan voor het eerst officieel in gebruik genomen. Het zijn flinke joekels!

17 januari 2024 - 14:29
Scherm 1200
Deze jongen weegt tienduizend kilo! © Ajax Life

In de eerste weken van 2024 waren ze er in de Johan Cruijff Arena maar druk mee. De oude schermen met de oranje omlijstingen werden ontmanteld. Ze waren aan vervanging toe. Er kwamen fonkelnieuwe LED-schermen voor in de plaats. Allebei een stuk groter. De brede rand is weg. De installaties bestaan nu echt volledig uit schermen.

Het was een hele klus de nieuwe beeldschermen op hun plek te hijsen. Elk scherm weegt namelijk – schrik niet – tienduizend kilo. Ze zijn maar liefst acht meter hoog en vijftien meter breed. Daarmee zijn ze bijna tweemaal zo groot als de vorige schermen. Check ook dit filmpje van de nieuwe stadionschermen.

Aanbevolen
Nieuwe stadionschermen voor Johan Cruijff Arena en verdere bouwwensen

Elk scherm telt ruim 1,4 miljoen ledlampen. Het mag geen verrassing zijn dat ook de resolutie enorm is toegenomen. De Johan Cruijff Arena spreekt verder over een betere kijkhoek en roemt de energiezuinigheid van de nieuwe units. We zijn best nieuwsgierig hoe het er allemaal in het echie uitziet als RKC op bezoek komt.

Voor nu doen we het even met de foto’s!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >