Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe stadionschermen voor Johan Cruijff Arena en verdere bouwwensen

De oostzijde van de Johan Cruijff Arena onderging in 2018 een flinke metamorfose. De omlopen werden flink verbreed en verfraaid. Het hele stadion zou aan de beurt komen, maar zover kwam het nooit. Hoe staat het met de verdere verbouwplannen? We vroegen de Arena om uitleg.

14 december 2023 - 13:51
Stadion 1200
Oostkant Johan Cruijff Arena tijdens verbouwing in 2018. © Pro Shots

De omloop op zowel de eerste als de tweede ring Oost werd een paar jaar geleden verbreed. Supporters kregen daardoor meer bewegingsvrijheid. Ook de toilet- en horecavoorzieningen werden uitgebreid. Vanaf de tweede ring kijk je door een soort ‘kussengevel’ naar buiten.

De bedoeling was om ook de omlopen aan de noord-, zuid- en westkant van het stadion te verbreden. Het hele stadion zou ‘van hol naar bol’ gaan, zoals dat destijds werd verkondigd. Veel supporters vragen zich af of het ooit nog zover komt. Voor hen klinkt er goed nieuws vanuit de Johan Cruijff Arena.

De wens om de omlopen aan alle zijden van het stadion te verbreden, is nog altijd hartstikke groot, vertelt een woordvoerder aan Ajax Life. Momenteel doet men concreet onderzoek naar de haalbaarheid van het verbreden van de totale westkant van de Arena. De wil om de klus verder te klaren is er dus zeker.

Aanbevolen
Johan Cruijff Arena krijgt kassaloze kiosken en zelfbestelschermen

Eenvoudig is het echter niet. De coronajaren betekenden dat de plannen noodgedwongen de koelkast in moesten. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en ziet de wereld er iets anders uit.

Een verbouwing kost vandaag de dag veel meer geld. De rentes zijn fors hoger dan een aantal jaar geleden, de materialen prijziger en dat geldt eveneens voor de bouwkosten. De investering is enorm en daarom onderzoekt men de mogelijkheden om stapsgewijs verder te gaan. Hoe, wat en wanneer? Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen.

Een ander vrij concreet nieuwtje is er overigens ook: de twee grote stadionschermen worden in januari van het nieuwe jaar vervangen. De huidige zijn aan vervanging toe. De nieuwe schermen worden bijna twee keer zo groot, dus we zijn benieuwd hoe dat er allemaal gaat uitzien.

Wordt vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >