Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Misehouy vindt het een belediging als mensen hem ongeduldig noemen

Ajax probeert het in de zomer aflopende contract van Gabriel Misehouy (18) al maanden te verlengen, maar lijkt de knuppel in het hoenderhok te gooien. De jongeling mag niet meer meetrainen met het eerste elftal. Zelfs de deur van Jong Ajax slaat dicht.

31 januari 2024 - 15:33
Misehouy 1200
Niet geduldig? Misehouy vindt het een belediging. © Pro Shots

Misehouy wordt gezien als een van de grote talenten in Jong Ajax, maar de stap naar de hoofdmacht blijft vooralsnog uit. Een contractverlenging overigens ook. Beide partijen komen maar niet tot overeenstemming. Ajax is het gesteggel zat, zo lezen we onder andere bij Voetbal International. Het kamp Misehouy stelt echter een duidelijk plan te willen horen.

In gesprek met Ajax Life eind vorig jaar zei Misehouy daar nog het volgende over: “Ik sprak met Dave Vos over mijn ontwikkeling, maar ik hoop natuurlijk op kansen bij het eerste elftal. Uiteraard ligt het ook bij mezelf of dat gaat lukken. Gelukkig zijn er nu gesprekken met de club, over mijn toekomst en het plan dat er voor mij ligt. Als dat duidelijk is, ben ik zeker bereid bij te tekenen. Ik speel hier al elf jaar. Ajax is mijn huis.”

Die gesprekken liggen nu dus stil. Het lijkt Misehouy allemaal niet snel genoeg te gaan, maar daar denkt de hoofdpersoon in kwestie duidelijk anders over. “Ik hoor vaker geluiden dat ik niet geduldig ben. Ik weet van mezelf dat dit niet waar is. Ik vind het haast, hoe moet ik dat zeggen...? Een belediging, ja. Mijn ouders komen uit Ghana. Daar is de cultuur heel erg dat je geduldig moet zijn en dat je moet delen. Dat is bij ons thuis ook heel belangrijk. Dus aan mijn geduld ligt het niet.”

Aanbevolen
Vind alle Mannsverken en win kaarten voor Ajax - FK Bodø/Glimt!

Geduld is dus geen onderdeel van de reden waarom hij de stap naar het eerste elftal nog niet maakte. Wat wel factoren zijn? Wellicht de liesblessure die hem ruim een maand aan de kant hield. De vele opties voor het middenveld bij Ajax 1 helpen ook niet mee, al ziet Misehouy zichzelf als een ander type middenvelder dan bijvoorbeeld Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson.

Misehouy mocht met het eerste elftal mee op trainingskampen in Duitsland en Spanje. Ondertussen zag hij vrienden als Silvano Vos, Ar’jany Martha en Amourricho wel hun debuut maken. Dat hij van nature geduldig is, betekent niet dat het nooit frustrerend is dat hij vergeten lijkt. “Ik weet gewoon wat ik kan en dat ik er klaar voor ben. Ik wil alleen een kans krijgen om het te laten zien.”

Of die kans er nog gaat komen, hangt nu vooral van Misehouy en zijn gevolg af. Ajax steekt geen energie meer in de zaak en wil zich niet langer laten piepelen. Het is de vraag of de speler nu inbindt of voor een avontuur buiten Amsterdam kiest.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >