Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson ‘leeft en ademt’ gelijkspelend Jong Ajax tegen FC Dordrecht

Jong Ajax speelde maandag met 2-2 gelijk tegen FC Dordrecht. Toeschouwers John van ’t Schip en Jordan Henderson zagen hoe de beloften een vroege achterstand wegwerkten, maar de zege uiteindelijk weggaven.

30 januari 2024 - 07:42
Henderson 1200 (1)
De inburgeringscursus is volop gaande. © Pro Shots

Het fotootje vloog als vanzelf over sociale media. Topaanwinst Henderson keek samen met zijn trainer en Richard Witschge naar Jong Ajax. ‘Ajax ademen’, zoals hij dat zelf verwoordde. Het kan op goedkeuring van veel supporters rekenen, die in koor jubelden dat dit echt leiderschap is. Wij zien het als een mooie inburgeringscursus.

Jong Ajax begon met de volgende elf namen aan de wedstrijd: Tom de Graaff, Anton Gaaei, Olivier Aertssen, Ahmetcan Kaplan, Oualid Agougil, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, Julian Brandes, Jaydon Banel, David Kalokoh en Nassef Chourak.

Van ’t Schip en Henderson zagen dat Jong Ajax niet best startte tegen Dordrecht. De ploeg van Dave Vos keek na zes minuten al tegen een achterstand aan. Banel trok de stand na een kwartier spelen al vlotjes gelijk. Hij reageerde bij de tweede paal attent op een voorzet van Chourak.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - PSV!

Niet lang erna zette Brandes de 2-1 op het scorebord. Na een fijne combinatie door de defensie van Dordrecht, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van de middenvelder terecht. Hij schoot de bal resoluut tegen de touwen. Jong Ajax ging met een kleine voorsprong de rust in.

De bezoekers dronken in de kleedkamer goede thee, want ze gingen na de pauze fel van start. Het was tegenhouden geblazen voor Jong Ajax. Na bijna een uur spelen, incasseerde de ploeg de 2-2. Invaller Illias Bronkhorst velde het vonnis vanuit een corner.

Dordrecht speelde de laatste twintig minuten overigens met tien man. Antef Tsoungui kreeg tweemaal geel en moest eraf. Vos zag vanaf de kant hoe zijn ploeg niet profiteerde van de man-meersituatie. Hij was na afloop dat ook verre van tevreden.

“Ik vind dat we in deze fase van het seizoen meer van elkaar mogen eisen. Leren is op een zeker moment ook over en dan moet je ook gewoon toepassen wat je hebt geleerd. Dat zag ik te weinig terug,” stelde hij voor de draaiende camera van ESPN.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >